Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Goed slapen voorkomt huidproblemen

We weten hoe belangrijk het is om acht uur slaap te krijgen, maar op een of andere manier lijkt het er niet altijd van te komen. Als je geen tijd voor jezelf maakt om lekker uit te slapen, dan kan je huid daar onder leiden!

Als je slaapt, kan je huid herstellen van een lange dag in de zon of de droogte van een airco op kantoor. Deze vier huidproblemen kunnen worden voorkomen door een goede nachtrust:

Advertentie

Acne

Wanneer je niet toekomt aan de voorgeschreven acht uur slaap per nacht, kan dit stress veroorzaken. Door stress verhoogt het stresshormoon cortisol in je lijf. Cortisol verhoogt de kans op het krijgen van puistjes. Dus buiten het feit dat je moe bent na een kort nachtje, heb je ook nog de kans op een of meerdere pukkels!

Rimpels

Daarnaast kan cortisol er ook voor zorgen dat je huidcellen sneller achteruit aan. Het is dus ontzettend belangrijk om een goede nachtrust te krijgen.

’s Nachts herstelt je huid. Dit is dus het ideale tijdstip om anti-aging producten aan te brengen! Denk bijvoorbeeld aan producten met retinol. Tijdens je REM slaap (de middelste uren van je slaap), komt er melatonine vrij. Melatonine fungeert als een natuurlijke antioxidant. Dus leg je hoofd te rusten op een satijnen kussensloop pak wat uurtjes slaap voor een jonger uitziende huid!

Vale huid

Een vale, gevlekte huid komt vaak voor na een avondje flink doorhalen. Als we rusten zorgt onze onze hartslag en bloeddoorstroming ervoor dat de huid egaliseert. Zo krijg je een fijne gloed over je gezicht, terwijl het tekort aan slaap de huid voedingsstoffen ontneemt, waardoor een ongelijkmatige teint.
Een goede nachtrust kan je een besparing op foundation opleveren!

Wallen

We hebben het allemaal wel een keer (of meer) meegemaalt. Een supergezellige avond die doorloopt in een nog gezelligere nacht met een paar drankjes teveel. De volgende ochtend zijn de tekenen van dezen nacht duidelijk herkenbaar. Donkere wallen onder je ogen zijn merkbaar aanwezig na slechts een paar uur slaap.

Slapeloosheid kan ertoe leiden dat de bloedvaten verwijden. Hierdoor heb je extra kans op kringen onder je ogen. Tip voor de volgende keer: plaats een paar kussens onder je hoofd, zo kan er minder bloed naar je hoofd (en dus je wallen!) stromen.

Meer van deze handige beautytips vind je in dit artikel.

 

Weltrusten!

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien