Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: groeit je haar sneller als je het vaker knipt?

Je hoort vaak dat wanneer je wilt dat je haar sneller groeit, je het vaker zou moeten laten knippen. Dat zou de boel versnellen. Klopt dat?

Je hoort vaak dat wanneer je wilt dat je haar sneller groeit, je het vaker zou moeten laten knippen. Dat zou de boel versnellen. Maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Volgens de Amerikaanse haarstylist Clariss Rubenstein is het niet zo dat het sneller groeit als je het vaker knipt. “Wat je van de puntjes afknipt, heeft niets te maken met hoe snel het op je hoofdhuid groeit”, vertelt de vrouw aan Refinery29.

Advertentie

Afbreken
Maar wat gebeurt er dan wel waardoor het lijkt alsof je lokken sneller groeien? “Als je haar aan de onderkant gespleten is, breekt het snel af. Daardoor zie je niet meer dat het groeit. Als je je coupe regelmatig laat bijknippen, breekt het niet af en zie je duidelijker dat het groeit.” Zo is het idee dus ontstaan dat je haar sneller groeit als je het vaker knipt, maar officieel klopt het dus niet.

BEKIJK OOK: Help: deze kinderen besluiten zelf voor kapper te spelen

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Refinery29. Beeld: iStock.

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien