Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je volgens deze expert iedere dag je haarelastiekje moet wassen

Je gebruikt deze alledaagse accessoire misschien wel iedere dag, maar de kans is groot dat ook jij ‘m vergeet te wassen. Hierdoor zitten er meer bacteriën in elastiekjes dan je waarschijnlijk denkt.

De elastische stof absorbeert bactieriën, helemaal als je het elastiekje ook draagt tijdens het sporten…

Advertentie

Bacteriën
Volgens dermatoloog dr. Rachael Nazarian absorberen veel stoffen gedurende de dag zweet en bacteriën. Dat is de reden dat we onze kleding, sokken, slips en bh’s regelmatig wassen. Maar ook haarelastiekjes absorberen bacteriën, terwijl bijna niemand ze ook wast. Stom, eigenlijk!

Haarband
Het scheelt dat zo’n vies haarelastiekje niet op je huid ligt en dus niet per se invloed heeft op je huid, dus het is niet een heel groot probleem als je je elastiekje soms vergeet te wassen. Bij de haarband is dit veel erger, want die komt continu in contact met voorhoofd. Zweet, make-up en andere huidproducten brengen de bacteriën hierdoor zo over naar de haarband.

Dagelijks
Daarom is het belangrijk dat je je haarelastiekjes en haarbanden regelmatig wast. Dr. Nazarian adviseert zelfs dit dagelijks te doen. Draai je die dag geen was, dan kun je het elastiekje even met wat sop onder de kraan wassen. De haarelastiekjes kun je eventueel ook in broekzak laten zitten tijdens het wassen, zegt Nazarian. Zo raak je ze niet kwijt en worden ze gelijk met je kleding mee gewassen.

Plastic
Andere tip: draag invisibobbles. Deze plastic haarelastiekjes zijn een stuk makkelijker schoon te maken. Stop ze in een bekertje met lauw tot warm water en voeg wat schoonmaakmiddel toe. Bovendien worden ze minder vies, aangezien plastic niet absorbeert.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien