Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze kniptechniek is dé haartrend voor vrouwen met kort en lang haar

Zoek niet verder naar de laatste haartrend van het moment! Wil je graag een kapsel dat er goed uitziet, maar waar je niet al te veel tijd aan hoeft te besteden? Dan zijn invisible layers, letterlijk vertaald: onzichtbare lagen, iets voor jou.

Het fijne van deze haartrend? Het is geschikt voor alle haartypes en texturen, als we Omar Antonio, global top artist van Sebastien Professional, mogen geloven.

Advertentie

Invisible layers: de perfecte haartrend

“De term invisible layers verwijst naar het uitdunnen en het toevoegen van beweging aan het haar, terwijl een afgewerkte look wordt gecreëerd met minimale of zelfs geen laagjes”, legt de haarstylist uit. Met andere woorden: op een subtiele en discrete manier laagjes knippen in het haar voor een natuurlijk effect.

Het resultaat mag er zijn, want het levert je een kapsel op waar je maar weinig onderhoud aan hoeft te plegen. Doordat er wat zwaarte uit het haar wordt gehaald, is het veel makkelijker om in model te brengen dan normaal. Maar waar moet je precies om vragen als je zelf bij de kapper in de stoel zit?

Vraag om het volgende als je de onzichtbare lagen in je haren wil

Waar je précies om vraagt in de kappersstoel, ligt aan je haarlengte en wensen. De volgende finishing touches kunnen je kapsel net dat beetje extra geven. We leggen de termen hieronder voor je uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ramon Silva (@ramonsilva79) op

Pen cutting techniek

Als je van een meer ‘doorleefde’ look houdt en het allemaal niet heel netjes hoeft van jou, is de pen cutting techniek iets voor je. Vaak grijpt de kapper hiervoor naar een mesje. Met een ‘pen knip’-techniek creëer je de onzichtbare lagen en krijgt je haar meer vorm. Omar gebruikt hiervoor een feather scheermes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Giada Howell (@giadahhaircolour) op

Back cutting techniek

Het is bijna onzichtbaar voor het oog, maar voegt wél een hoop beweging toe aan je haar. Daarvoor ben je bij de back cutting techniek aan het juiste adres. Dit wordt doorgaans gedaan met een lange schaar op langer en voller haar. Omar vertelt dat een kapper het haar aan de onderkant naar buiten trekt om vervolgens vanaf de wortel van het haar naar beneden (richting de punten, dus) te knippen. Als je haar snel zwaar aanvoelt, los je dat hiermee op.

Achter het kapsel van koningin Máxima zitten de nodige geheimen om het zo volumineus te krijgen. Royaltyvlogger Josine vertelt welke oplossing ze voor haar fijne, piekerige haar heeft gevonden.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Popsugar. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien