Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Haarverf op je gezicht geknoeid? Zó krijg je het eraf

Bij de kapper zal het je niet zo snel overkomen dat je na een verfbeurt met verfvlekken in je gezicht rondloopt, maar als je zelf met haarverf in de weer gaat, is dit bijna niet te voorkomen. Verf op je huid geknoeid? Zo krijg je het eruit.

Het goede nieuws is dat je de meeste middeltjes wel in huis hebt.

Advertentie

Met vaseline

Vaseline helpt niet alleen om van verfvlekken af te komen, je kunt het ook preventief gebruiken. Om vlekken te voorkomen tijdens het verven, kun je het beste een dunne beschermende laag vaseline op je haarlijn aanbrengen voordat je begint. Is het kwaad al geschied? Breng dan een kleine hoeveelheid vaseline aan op een wattenschijfje of dep het direct op de vlek en masseer het goed in. Zodra de zalf donkerder wordt, kun je het van je huid verwijderen met een vochtig washandje. Zorg er wel voor dat je handschoenen draagt.

Met babyolie

Babyolie is niet alleen fijn spul om make-up mee te verwijderen, het is ook ideaal voor het verwijderen van verfvlekken. En aangezien het heel zacht is, kan het overal worden aangebracht. Breng wat olie aan op de vlek met je vingers en laat het een nachtje inwerken. Verwijder het de volgende dag met een tissue en de kans is groot dat de vlek weg is. Geen babyolie in huis? Probeer het dan eens met een olieachtige make-up remover, dit wil in de meeste gevallen ook wel werken.

Met tandpasta

Klinkt een beetje gek, maar het werkt wel degelijk. Breng wat tandpasta aan op de vlek in een dunne laag met je vingers of een watje. Masseer het zo’n 30 tot 60 seconden in en spoel het vervolgens af met lauw water en een washandje. De tandpasta zal als een soort schuurmiddel werken waarmee je de verkleurde huid kunt scrubben.

Met afwasmiddel

Afwasmiddel is natuurlijk niet zo geschikt voor je gezicht, maar voor een vlek op je handen werkt dit wel prima. Let er wel op dat je alleen afwasmiddel zonder kleurstoffen of parfums gebruikt om huidirritatie te voorkomen. Breng een beetje afwasmiddel aan op de verkleurde huid en wrijf het zachtjes in. Spoel het vervolgens af met lauw water en herhaal totdat de vlek weg is.

Hoe slecht is het eigenlijk om je haar te verven? Een expert legt het uit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Schwarzkopf. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien