Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Het geheim van succes? Slaap!

Het geheim van succes? Slaap!    

Alle clichés zijn waar: wie goed slaapt, is gelukkiger, succesvoller, productiever en gezonder. Met deze 7 tips hoef je nooit meer wakker te liggen.

Advertentie

1. Creëer je eigen nest. Onze hersenen produceren minder melatonine (een slaapopwekkend hormoon) als er licht in onze ogen schijnt. Houd computers en smartphones dus uit de buurt van je bed.

2. Beweeg. Iedere week minstens 2,5 uur 

3. Doe nieuwe indrukken op. En val ’s avonds als een blok in slaap

4. Neem een warm bad. Vlak voor je naar bed gaat, daalt de lichaamstemperatuur. Maar in een warm bad gaat die vlieger niet op. Pas als je eruit komt, wordt er weer een signaal naar je hersenen gestuurd: bedtijd!

5. Maak een to do-lijst. Problemen, hersenspinsels, mogelijke oplossingen; schrijf ze op en het is (voorlopig) uit je systeem

6. Tel schaapjes. Of noem zo veel mogelijk landen op – bijvoorbeeld A is Albanië, B is België…

7. Doe alsof. Ga lekker liggen, voel hoe je benen en armen zwaarder worden. Ga liggen, gaap een paar keer. Slaap je al?

Vertel ons wat jou ’s nachts uit je slaap houdt en maak kans op een van de 5 gratis exemplaren van het boek van Richard Wiseman. Nachtrust, Lessen in slaap. (Atlas Contact)

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien