Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Het nieuwe ondernemen is op m’n lijf geschreven

Ik ben in loondienst begonnen en heb jarenlang als logopedist in het speciaal basisonderwijs gewerkt. Interessant en dankbaar werk met kinderen die moeite hebben met spraak, taal en/of gehoor. Desondanks bleef bij mij kriebelen dat ik eigenlijk kinesioloog wilde worden…
                       
Dat komt omdat ik toen ik 18 was (gezakt door faalangst en examenstress) ontzettend goed geholpen ben door een van de eerste kinesiologen in Nederland. Jaren later heeft een ander mij van mijn steeds erger wordende hooikoortsklachten afgeholpen. Veel mensen hebben nog nooit van kinesiologie gehoord. De methode komt voort uit de chiropractie en acupunctuur en je werkt met spiertesten waarmee je het onderbewuste van het lichaam aanspreekt.

Dit klinkt ingewikkeld en alternatief, maar als je het ervaart is het juist heel duidelijk en to the point. Op deze manier kun je uittesten voor welke stoffen iemand allergisch is (en in veel gevallen de allergische reactie verminderen), welke oorzaken (voeding, houding,emoties) achter bepaalde klachten zitten en beperkende overtuigingen (ik ben niet goed genoeg, ik mag er niet zijn) kwijtraken.
Toen onze tweede dochter was geboren en de oudste naar school ging besloot ik mijn vaste baan op te zeggen en helemaal voor mezelf te gaan werken in mijn praktijk.

Advertentie

Met veel mensen die ik ontmoet hou ik contact via social media. Dat is denk ik een positief aspect aan het nieuwe ondernemen. Tien jaar geleden ontmoette je iemand, bewaarde een kaartje en dan zag je hem of haar pas weer eens op een netwerk bijeenkomst. Nu heb ik contact via twitter en krijg er regelmatig interessante contacten bij. En doordat je elkaar op een laagdrempelige manier vaak voorbij ziet komen, weet je meer over iemand en kun je makkelijker met hem of haar meedenken:  ‘Is dit wat voor jou/ vraag dit eens aan…’. En net zo graag help ik anderen met goede tips en advies!

Ook heb ik veel nieuwe contacten (zakelijk en privé) opgedaan die gestart zijn als online contact en die ik daarna in het echt ontmoet heb. Waaronder een vriendin, een collega met wie ik een boek schrijf, een collega die interessante producten maakt en een trendwatcher.
Het nieuwe ondernemen is mij op het lijf geschreven!

Elsewine

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien