Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Janssen & Co: een jurkje van Mart Visser

Deze week werkt creatieveling Angelique Janssen samen met niemand minder dan Mart Visser! Speciaal voor Libelle ontwierp de couturier een prachtig jurkje dat we zelf kunnen maken.

Download hier het patroon van de jurk

Advertentie

Nodig voor de jurk

 • Patroontekenpapier met ruitjes van 2×2 cm
 • spelden
 • potlood en krijt
 • stofschaar
 • meetlint
 • naaimachine
 • 0,7 m zwarte, beetje stevige modestof (A.Boeken)
 • 0,5 m camelkleurige, beetje stevige modestof (Boerenbonthal)
 • 0,5 m vlieseline
 • zwart en camelkleurig naaigaren
 • blinde rits 60 cm

Zo maak je het jurkje:
Het patroon is maat 38-40.
Neem het patroon van de jurk over op het patroonpapier en knip uit. Het patroon heeft 1cm naadtoeslag en 4 cm zoom. Vouw de contrasterende (zwarte) stof dubbel met de goede kant naar binnen, leg de patroondelen 1, 2, 3, 5, 10 en 13 op de stof (voorpand van de rok en delen van de tailleband aan de stofvouw) en knip ze uit. Vouw de camelkleurige stof dubbel met de goede kant naar binnen, leg de rest van de patroondelen op de stof (middendeel van het voorpand van de top (7) en de tailleband-voor (6) aan de stofvouw) en knip ze uit.

Rok:
Stik de figuurnaden van de rok en strijk ze naar het midden. Stik de zijnaden van de rok, strijk de naden open en werk ze met zigzag af.

Voorpand:
Plak de patroondelen 3, 4, 5, 6, 10 en 13 met vlieseline. Stik de delen 7 en 8 van het voorpand aan elkaar en strijk de naden aan één kant van elkaar af. Stik de rest van de voorpanddelen aan elkaar en strijk de naden aan één kant. Stik de delen van de tailleband (voor) aan elkaar en daarna aan het voorpand. Op basis van ontstane voorpand, knip de delen voor het hals- en armsgatbeleg uit de camelkleurige stof. Stik de figuurnaden en strijk ze naar het midden. Werk alle naden met zigzag of locksteel af.

Achterpand:
Stik alle delen van het achterpand aan elkaar. Stik de delen van de tailleband (achter) aan elkaar en daarna aan het achterpand. Werk alle naden met zigzag of locksteel af. Op basis van ontstane achterpand, knip de delen van het hals- en het armsgatbeleg uit camelkleurige stof. Stik de zijnaden en de schoudernaden van de top en strijk de naden open, werk ze af met zigzag of locksteek. Stik de bovenkant van de jurk aan de rok en let daarbij op dat de zijnaden en figuurnaden op elkaar aansluiten.

Blinde rits inzetten:
De open rits met de bovenkant op de goede kant van de achternaad leggen en vastspelden, 1 cm afstand van de halslijn houden. De afstand van de rand van het ritsband tot de rand van de stof is 1 cm. Bij het aangegeven splittekentje steekt het onderste uiteinde van de rits eruit. De rits vanaf de bovenkant tot het aangegeven splittekentje vaststikken . De rits dichtdoen. De andere kant van de rits met de bovenkant op de goede kant van de andere kant van achternaad leggen en aan de bovenkant met speld vast zetten. De rits weer opendoen en de rits vanaf de bovenkant tot het aangegeven punt vastzetten. De rits dichtdoen. Nu de naad onder de rits stikken – stik vanaf de onderkant naar de rits toe. Daarbij het losse uiteinde van de rits naar de naad toe leggen. De naad zo ver mogelijk tot de laatste steek van de rits stikken. Strijk de naad één kant op. Bij de zoom de splitranden nog een keer naar binnen omvouwen en vastnaaien. Zoom naar binnen omstrijken, met de hand vastnaaien.

Beleg:
Stik de delen van het halsbeleg aan elkaar. Stik de delen van het armsgatbeleg aan elkaar. Plaats het halsbeleg op de halslijn met de goede kanten op elkaar. Stik het beleg langs de hals op 1 cm vast. Vouw het beleg naar binnen en stik het rondom op 0,3 cm van de naad, strijk het beleg plat naar binnen en zet het vast op de schoudernaden. Werk de armsgaten op het zelfde manier met armsgatbeleg af. Tip: als u het moeilijk vindt om de halslijn en armsgaten met het beleg af te werken, kunt u er ook voor kiezen om hals en armsgaten met een biaisband af te werken.

jurkje.full

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien