Indrukwekkende verhalen over vrouwen en de oorlog >

Zoek binnen:

9 tips waardoor de kapper precies snapt wat jij met je haar wilt

Een bezoekje aan de kapper kan soms best spannend zijn. Knippen ze er niet te veel af, zal dat nieuwe kleurtje wel goed uitpakken, en snappen ze wel wat jij precies wilt met je haar? Zó voorkom je dat je niet naar buiten stapt met een totaal andere coupe dan je gehoopt had.

Volgens de kappers van The Chair kan het bijna niet misgaan, als je deze tips gebruikt:

Advertentie

  1. Neem plaatjes mee van het kapsel dat je zou willen. Knip foto’s uit tijdschriften, of zoek van tevoren op je smartphone een paar foto’s op (bijvoorbeeld op Pinterest) en laat die aan de kapper zien.
  2. Vertel van tevoren ook heel duidelijk wat je níet wilt.
  3. Gebruik geen ‘kapperstermen’, maar vertel het in je eigen woorden. Dat voorkomt verwarring, als jij een ander idee hebt van wat die term precies inhoudt.
  4. Vertel ook hoe jouw haar zich gedraagt en wat de problemen zijn. Krult het op als je het kort knipt? Pluist het snel, of valt de scheiding net verkeerd? Vertel het, dan kan de kapper er rekening mee houden en je advies geven.
  5. Zeg ook hoe je gezien wilt worden: moet het een sexy kapsel zijn, of stoer? Nonchalant, of juist netjes en zakelijk?
  6. Om die reden is het ook slim om een leuke outfit aan te trekken die echt bij je past, zodat de kapper een idee krijgt van jouw stijl.
  7. Als jij hebt verteld wat je wilt, dan is het verstandig om de kapper nog even te laten samenvatten wat hij of zij gaat doen. Dan weet je zeker dat jullie op een lijn zitten.
  8. Wil je een totaal nieuw kapsel? Ga dan naar de kapperszaak om een afspraak te maken, in plaats van te bellen. Dan kunnen jullie gelijk alvast even bespreken wat je wilt, en de kapper kan advies geven of de haarkleur of het kapsel dat je wilt wel bij je gezicht past.
  9. Als je tijdens het knippen twijfelt of het de goede kant op gaat, zeg dit dan! De kapper wil namelijk ook dat jij uiteindelijk blij bent met je kapsel, dus wees vooral eerlijk.

De artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Glamour. Beeld: Istock

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien