Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

3 kapsels die je gezicht optisch slanker maken

Met make-up kun je je gezicht optisch slanker maken, maar je kapsel kan ook heel veel doen voor je gezichtsvorm. Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden: blijf weg van recht geknipte kapsels en ga voor zachte lijnen. 

Niks mis met een rond gezicht; het geeft je een jongere uitstraling. Maar als je toch graag je gezicht slanker wil laten ogen, kun je dat doen door een goed kapsel te kiezen. Ga voor een van deze:

Advertentie

1. De lob
De lob is eigenlijk een lange variant van de bob. Dit is een ideaal kapsel voor ronde koppies omdat-ie je gezicht omlijst. Ga voor een lob die tot minstens 7 centimeter onder je kin valt. Laat de langste lokken op je sleutelbeen vallen. Vraag de kapper om laagjes. Die definiëren je gezicht. Gebruik daarna een zeezoutspray voor extra textuur in je haar.

Als je een korter kapsel wilt dan de lob, maar niet wilt dat het ‘schattig’ wordt, vermijd dan een bob die tot op je kin valt en alles tot boven je oren. Vraag je kapper om een ‘hoekig’ geknipt kapsel in plaats van een rond geknipt kapsel met rechte punten.

kapsels

2. Lange lagen
Als je meer een liefhebber bent van lang haar, zijn lange lagen een goed idee om de illusie van een slank gezicht te wekken. De lagen helpen om een zachte vorm in je haar te krijgen, wat je gezicht optisch verlengt. Houd in gedachte dat het volume zich moet concentreren aan de uiteindes van het haar, niet aan de zijkant – dat houdt de boel in balans en voorkomt dat je gezicht juist ronder lijkt.

kapsels

3. Een lange pony die niet je hele voorhoofd bedekt
Met een rechte, volle pony kan je gezicht juist ronder ogen, maar met een pony die langs de zijkant van je gezicht valt, bereik je het tegenovergestelde. Laat hem niet korter knippen dan halverwege je neus en ga voor ‘verwaaierde’ punten. De pony benadrukt je ogen en houdt een rond gezicht in balans. Ook mooi: de pony in een zijscheiding stylen. Warm een beetje pomade op tussen je handen en brengt dat lichtjes aan op je pony om je lokken in model te houden.

kapsels

Zelfvertrouwen 
Overleg van tevoren met je kapper welk kapsel het beste past bij jouw haar. Kijk naar de textuur van je haar en bedenk ook hoeveel tijd je maximaal kwijt wilt zijn aan het stylen ’s ochtends. Wat het ook wordt: het belangrijkste is dat je kapsel je zelfvertrouwen geeft.

Bron: Byrdie. Beeld: Brunopress

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien