Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Met déze tip voorkom je die vervelende kleine knopen in je haar

Haarknopen komen in gradaties. Je hebt het type dread, waarbij je beter linea recta een schaar erbij kunt pakken, maar ook kleine knopen die je op het blote oog misschien niet ziet, maar wel enorm vervelend zijn. 

In het Engels noemen ze die kleine knopen ‘fairy knots’. Dat klinkt lief, maar dat zijn ze allesbehalve. Zo’n knoop kan behoorlijk pijn doen wanneer je je haar borstelt.

Advertentie

Risico

Als je haar hebt met textuur erin (slag, krullen) weet je hoe lastig het is om knopen te voorkomen. De boel draait in elkaar, waardoor er soms zelfs knopen ontstaan in één haarlok. Dat zijn de beruchte ‘fairy knots’. Het risico op dat soort knopen wordt vergroot door hoofdsteunen, kussens, hoeden en sjaals.

Dit kun je doen

Er is licht in de duisternis: je kunt er wat aan en tegen doen zonder dat er een schaar aan te pas komt.

1. Behandel je haar voor het wassen
Shampoo trekt de oliën uit het haar en droog haar is extra gevoelig voor knopen. Breng daarom een olie of haarserum aan vóórdat je het wast.

2.  Werk met vlechten tijdens het wassen
Vaak zorgt het wassen ervoor dat je haar juist één grote knopenmassa wordt. Verdeel je haar onder in vlechten en was zo steeds een ander deel van het haar.

3. Ga regelmatig naar de kapper
Je hebt het ongetwijfeld vaker gehoord: regelmatig je haar bijpunten voorkomt dat je in de toekomst misschien rigoureuzere maatregelen moet nemen (lees: een bobline). Hoe langer het haar is, des te meer de punten hebben doorstaan en des te kwetsbaarder deze zijn. Gevolg: de punten splijten en veroorzaken zo knopen. Houd het daarom goed bij en bezoek de kapper ongeveer iedere 2 à 4 maanden.

4. Slaap op een zijden kussenhoes
Zijde of satijn voorkomt wrijving. Dat houdt niet alleen je haar glanzend, maar voorkomt ook dat je opstaat met een knopenfeestijn.

5. Ontwar het haar onder de douche
Nat haar kammen? Klinkt als een slecht idee, maar dat is niet waar. Míts je voldoende crèmespoeling gebruikt. Zo voorkom je dat het haar afbreekt en glijdt de kam of borstel een stuk soepeler door je lokken.

Draag je haar vast als je knopen zoveel mogelijk wil vermijden. Beautyvlogger Susan laat zien hoe je zelf mooi je haar opsteekt. 

Bron: Byrdie.com. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (18 t/m 24 februari) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien