Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

In déze kleur zou je je volgens onderzoek het aantrekkelijkst voelen

Als we blij zijn met de kleren die we dragen, voelen we ons vaak prettiger. Maar wist je dat er ook een bepaalde kleur is waarin we ons aantrekkelijker voelen?

Uit een onderzoek dat gepubliceerd is in European Journal of Social Psychology, blijkt dat dit de kleur van de liefde is – rood dus.

Advertentie

Rood en blauw
Onderzoekers uit Duitsland hebben hiervoor 180 universitaire studenten bestudeerd. Voor het onderzoek droegen de studenten de ene keer rode kleding en de andere keer blauwe, terwijl ze in een kleine ruimte met spiegels werden gezet om hun reflecties waar te nemen. Ook maakten ze foto’s van zichzelf in de verschillende outfits. Wat bleek? De studenten die rode kleding droegen, voelden zich aantrekkelijker.

Korreltje zout
Het onderzoek is natuurlijk wel onder een relatief kleine groep gedaan, dus of je hier echt conclusies aan kunt verbinden is de vraag. Ook zullen mensen die verlegen zijn of niet graag in het middelpunt staan zich misschien helemaal niet fijn voelen in rood, omdat deze kleur meer opvalt. Desondanks blijft rood natuurlijk een prachtige kleur en lijkt ons dit een mooi moment om dat rode jurkje weer eens uit de kast te trekken!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Goed gevoel. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien