Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dít betekenen de kleuren van je kleding voor je humeur

De kleuren van je kleding kunnen je humeur beïnvloeden. Zo helpt een rode outfit je op een slechte dag daadkrachtiger overkomen én ga je je ook zo voelen. En dat is niet alles.

Wist je dat alle kleuren van je kleding meer over je zeggen dan je denkt?

Advertentie

Tussen fel en lief
Hoe krachtiger en helderder de kleuren zijn die je draagt, des te meer aandacht je zult krijgen. Je maakt iets duidelijk. Wanneer je lichte, zachte pasteltinten draagt, maakt dit je toegankelijker en zul je overkomen als vriendelijk en een goed luisteraar.

Rood
Met rode kleuren wil je graag opvallen. Je staat positief in het leven en bent romantisch en passievol. In rood straal je zelfvertrouwen, energie en sensualiteit uit. Hoewel je je misschien niet zo voelt, zie je er in rood wel krachtiger uit. Dit straal je uit en zo word je ook anders behandeld. Met rode kleding val je op – maar pas op, je lijkt ook zwaarder in rode kleuren.

Blauw
Deze kleur straalt kalmte en rust uit. Je komt over als een betrouwbaar persoon, die goed nadenkt voordat ze iets zegt. Blauwe kleuren maken je rustig en kalm en zouden zelfs je hartslag gunstig kunnen beïnvloeden. Draag tijdens een sollicitatiegesprek blauwe kleding en je maakt een goede indruk: blauw toont aan dat je te vertrouwen bent en een loyale werknemer.

Groen
Groen brengt harmonie in je leven. Met groene kleding kom je betrouwbaar en evenwichtig op anderen over. De kleur staat voor rust en geluk.

Oranje
Oranje in je kleding laat je scherp en gefocust overkomen. Oranje suggereert ook volharding, vriendelijkheid en redelijkheid en wordt daarom vaak gebruikt als kleur in advertenties.

Bruin
Deze kleur staat voor natuurlijk en stabiel. Je bent sociaal en praktisch ingesteld. Het nadeel is dat je soms ook een beetje saai overkomt. Donkerbruin kan je ook een beetje down maken, maar tegelijkertijd staat de kleur ook voor geborgenheid.

Geel
De kleur geel straalt plezier, zonneschijn, zomer, optimisme en natuurlijk energie uit.

Roze
Roze staat voor romantiek, onschuld en vaak ook vrouwelijkheid. Deze charmante kleur werkt kalmerend, ze is jeugdig en speels.

Paars
De gevoelens die paars oproept, hangen af van de dominantie van blauw of rood (waarvan paars een mengeling is). Donkerpaars doet denken aan weelde, geeft een gevoel van mildheid en staat voor wijsheid en introspectie. Lavendel is luchtiger en maakt je speels en romantisch.

Zwart
Veel mensen dragen graag zwarte kleding omdat het elegant, krachtig, tijdloos, sensueel en stijlvol staat. Daarnaast is het een prachtige beschermende kleur: als je niet wilt opvallen in de groep, dan draag je al gauw zwarte kleding. Anderzijds is zwart ook de kleur van rouw en verdriet.

Grijs
Deze kleur draag je als je neutraal en rustig wilt overkomen. Maar pas op: de kleur kan je ook saai en degelijk maken.

Wit
Wit is vooral in de mode belangrijk omdat het een mooie neutrale kleur is. Wit kan bij vrijwel alle kleuren gedragen worden en straalt neutraliteit, vrede en reinheid uit. Medici dragen vaak een witte jas om een steriele look en netheid uit te stralen. Maar teveel wit kan ook saai zijn.

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien