Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Komkommer is het minst verslavende voedsel

Heb je ooit een niet te stillen trek gehad in een stuk komkommer? Nee? Da’s ook niet zo raar, want komkommer blijkt het minst verslavende voedsel wat er is.

Onderzoekers vinden steeds meer bewijs dat bewerkt voedsel waarin veel suiker en vet zit naast ongezond ook nog eens verslavend is. Vooral pizza is rampzalig, blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. Deze volvette caloriebom is het meest verslavende voedsel dat er is. Op de tweede plek staat chocola gevolgd door chips, koekjes en ijs. Inderdaad: precies al het eten waar we soms levendige fantasieën over hebben.

Advertentie

Komkommer
Komkommer kun je gerust de hele dag door snacken, maar de kans dat je daar ook zin in hebt, is niet zo groot. Het is namelijk het minst verslavende voedsel wat er is. Ook wortels, bonen, appels en bruine rijst staan in de top vijf minst verslavende etenswaren. Mocht je je dus afvragen waarom je nou nooit een onstilbare trek hebt in een wortel of bordje bruine rijst: dit is het wetenschappelijk bewijs.

Verslaving
De onderzoekers denken dat deze resultaten helpen tegen obesitas. Niet door simpelweg de chips en chocola te laten staan, maar door obesitas net als drugs en alcohol te behandelen als een verslaving. Als ze het onderzoek uitbreiden, kunnen artsen in de toekomst de diagnose eetverslaving vaststellen. Het kan nog wel even duren voordat het zover is, omdat alle testen tot zover alleen nog maar zijn gebaseerd op dieren.

Bron: PLOS One journal. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien