Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Waarom je kort haar beter met haarzeep kunt wassen in plaats van shampoo

Er is shampoo verkrijgbaar voor dik haar, dun haar, haar dat snel pluist, gekleurd haar en zo kun je nog 20 soort opnoemen. Om het nog ingewikkelder te maken, kun je tegenwoordig ook nog eens kiezen voor haarzeep in plaats van shampoo. Dat kan voor vrouwen met kort haar een goede keuze zijn.

Haarzeep is een vast stuk zeep waar je je haar mee kunt wassen. Het doet je misschien denken aan een stuk zeep waar je je handen mee wast. Deze soort zeep ontvet heel goed en is daarom ook heel geschikt om je haar mee te wassen. Vaak wordt aan haarzeep extra of andere olie en boters toegevoegd waardoor het wat zachter is dan normale zeep en beter voor het wassen van je haar.

Advertentie

Natuurlijke ingrediënten

Vloeibare shampoos bevatten conserveringsmiddelen en agressieve reinigingsmiddelen. Dat beschadigt het haar en de natuurlijke beschermlaag. Daardoor kan het juist droog en futloos worden. Haarzeep bevat alleen natuurlijke ingrediënten, zit niet in een plastic fles en gaat langer mee. Een duurzame keuze en het kan ook beter zijn voor je haar. Het wast je haar schoon en maakt je haar ook iets voller waardoor vooral kort haar er extra body en volume van krijgt. Voor mensen met fijn haar is haarzeep te zwaar en is het resultaat dus minder goed.

Overgang

Wanneer je overschakelt van shampoo naar haarzeep kan het zijn dat je haar eerst juist wat sneller vet wordt. Door die periode moet je even heen, dat kan 2 tot 4 weken duren. Je hoofdhuid moet eraan wennen dat je geen chemische producten meer gebruikt en moet de natuurlijke beschermlaag herstellen. Blijft dat na een tijdje nog steeds zo? Dan is een andere soort haarzeep – met meer of minder olie – misschien beter geschikt voor jouw haar. Wanneer je wel de juiste soort shampoo gebruikt,merk je na een paar weken dat je haar meer volume heeft dan wanneer je het met vloeibare shampoo wast.

Haarzeep gebruiken

Zo gebruik je haarzeep: je maakt je haar en de zeep nat en wrijft ermee over je hoofd tot het een beetje gaat schuimen. Masseer het vervolgens, net als vloeibare shampoo, in en laat het even intrekken voor je het goed uitspoelt. Merk je dat je haar na het wassen nog vet blijft? Dan kun je je haar ook 2 keer wassen met haarzeep voor een beter resultaat.

Hoe vaak kun je het best je haar wassen? Haarexperts geven tips:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Helemaalshea.nl. Beeld: iStock

 

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien