Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zo krul je je haren met een stijltang in 7 stappen

Een stijltang alleen om je haren steil te maken? Heus niet. Je kunt er ook prachtige krullen mee creëren – misschien nog wel mooier dan met een krultang.

Uitgelegd in 7 stappen:

Advertentie

Stap 1

Maak je haar vrij van knopen en klitten. Begin met droog haar en borstel alles uit met een goede borstel.

Stap 2

Breng de juiste producten aan: eentje die pluizend haar tegengaat en een warmtebeschermende primer. Doe dit vanaf het midden van het haar tot de puntjes. “Als je echt fijn haar hebt waarbij krullen snel uitzakken, breng dan een laagje haarlak aan voordat je het haar gaat krullen, laat het drogen en borstel het vervolgens uit”, zegt vertelt haarstylist Harry Josh aan Womens Health US. “Op deze manier zal het wat grip hebben voor het krullen om de krul vast te houden.”

Stap 3

Verdeel je haar. “Verdeel je haar in twee secties: voor en achter. Draai het achterste gedeelte van je haar en zet het vast met een clip”, zegt Josh.

Stap 4

Pak nu de eerste pluk uit de voorste sectie. “Plaats de stijltang verticaal op je haar, op een paar centimeter afstand van de wortels. Klap de stijltang dicht en laat het glijden terwijl je het naar je gezicht toe draait”, legt hij uit.

Stap 5

Wil je een meer levendig, natuurlijk resultaat? Wissel dan af met de rotaties. Op dezelfde streng haar: “Open de stijltang en schuif het een paar centimeter naar beneden. Klap dan de stijltang weer dicht en draai het in de tegenovergestelde richting. Wissel de richting van de draaiing af totdat je de uiteinden van je haar hebt bereikt.”

Stap 6

Ga nu beide secties van het haar af tot het voor en achter is gekruld. “Begin elke sectie in een andere richting om een natuurlijk resultaat te krijgen”, vertelt de haarstylist.

Stap 7

“Eindig met een beetje van anti-vochtige haarlak om de krullen op de plaats te houden”, zegt Josh. Eventueel kun je er nog een beetje kneden om het naar eigen hand te zetten.

O, en vergeet niet: oefening baart kunst. Succes!

Visagist Carmen weet raad en geeft je dé tip om je krullen in model te houden wanneer het door je steile haar snel uitzakt:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womenshealth US. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien