Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Geef je krullen een geweldige boost met de CG methode: zó werkt het

De ene krul is de andere niet, maar menig krullenbol is wél lovend over eendezelfde stijltechniek: de zogeheten Curly Girl-methode.

De CG methode, zoals-ie ook wel wordt afgekort, duikt steeds vaker op. Vrouwen plaatsen de mooiste foto’s online met een volumineuze coupe en gedefinieerde krullen. Wil je weten hoe dit in z’n werk gaat, bookmark dit artikel dan even, want we leggen de stappen aan je uit.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Annie Gouk (@anniegoukcurlygirl) op

Oorspronkelijk verscheen de methode in een boek: Curly Girl: The Handbook. De essentie van de CG methode is het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol) in je haarverzorgingsproducten. Daarnaast moet je je krullen wassen, drogen en stylen op een bepaalde manier.

Stap 1: de final wash

De CG methode start met een ‘final wash’. Hierbij was je alle slechte ingrediënten uit je haar. Voor de final wash heb je een shampoo nodig die geen siliconen, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol bevat. Opvallend is dat je nu juist wel eentje met sulfaten moet gebruiken, een ingrediënt dat je later juist wil vermijden. Je haar wordt er droog en dof van en je gekleurde haar vervaagt sneller.

Stap 2: gebruik alleen conditioner

Vanaf nu gebruik je alleen nog maar CG-vriendelijke producten. Als je dat niet doet heb je weer een sulfatenshampoo nodig om de siliconen/build-up te kunnen verwijderen, en dat beschadigt en droogt je haar uit. Conditioner is volgens de methode voldoende om je haar schoon te krijgen. Als je shampoo echt niet op kunt geven, gebruik dan een milde shampoo die geen sulfaten bevat. Je hoofdhuid zal er misschien aan moeten wennen dat je geen sulfatenshampoo meer gebruikt en kan daardoor in het begin wat vet aanvoelen, maar dat zal na een tijdje minder worden.

Stap 3: masseren met conditioner

Breng de conditioner van boven naar beneden aan (van je hoofdhuid naar de haar punten) door met je vingers door je haar te glijden. Als je lang haar hebt, scrunch je het haar omhoog richting je hoofdhuid. Deze tegengestelde beweging zorgt ervoor dat je krulpatroon wordt bevorderd.

Masseer ook je hoofdhuid met je vingertoppen om vuil te verwijderen en bloedtoevoer naar je hoofdhuid te stimuleren. Afhankelijk van hoe droog je hoofdhuid is, was je je haren ongeveer één keer per week.

Stap 4: ontknopen met conditioner

Je kunt je haar het beste kammen als het doorweekt is met water en conditioner – en dus níet als je haar droog is. Conditioner vult de ‘gaten’ tussen de haar schubben, waardoor je haar gladder wordt. Hierdoor is het minder schadelijk om de knopen uit je haar te halen. Gebruik hiervoor je vingers, ook wel de ‘finger comb’ genoemd binnen de methode. Gewone borstels zouden je natuurlijke krulpatroon verstoren, je krullen uit elkaar halen waardoor het gaat pluizen en je haren breken door de bolletjes aan het einde van de pinnetjes.

Stap 5: uitspoelen met koud water

Spoel je haar uit met koud water. We weten: niet zo aangenaam, maar je haar (en ook je bloedsomloop!) zullen je er dankbaar voor zijn. Wanneer je je haar spoelt met koud water worden de haarschubben afgesloten. Hierdoor vermindert het pluizen en krijg je een prachtige shiny coupe als resultaat.

Stap 6: gebruik een haarproduct

Heb je flink krullerig haar, dan breng je het haarproduct aan op drijfnat haar. Heb je eerder golvend haar? Wacht dan ongeveer vijf minuten met aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld een CG proof leave-in conditioner zijn om pluis te verminderen. Volg met een gel of mousse voor definitie en behoud van de krullen. Na het gebruik van de producten, geef je krullen vorm door het voorzichtig te kneden of afzonderlijk je krul rond je vingers te draaien.

Het is echt de bedoeling dat je zelf ontdekt welk sulfatenvrije product voor jou werkt. Het ene product werkt voor de één super, voor de ander kan het resultaat tegenvallen.

Stap 7: haren drogen

Droog je haren nooit met een gewone badstof handdoek. Dit is te ruw waardoor pluis wordt veroorzaakt. Knijp juist wel voorzichtig overtollig water uit je haar met een T-shirt of een microvezelhanddoek of wikkel je haar er alleen in. Aan de lucht laten drogen is ook een optie, maar kom dan zo min mogelijk aan je haar. Dit voorkomt pluis. Heb je haast en wil je je haren föhnen, gebruik dan een diffuser en föhn je haar op een zo laag mogelijke temperatuur.

Laat je haar wennen aan de CG methode

Het duurt ongeveer 2 tot 6 weken voordat je haar gewend is aan deze methode, dus geduld is super belangrijk. Je zal in die tijd zelf moeten ontdekken welke CG proof ingrediënten voor jou het beste werken door simpelweg verschillende producten, combinaties en methodes uit te testen.

Heb jij kort haar met krullen? Haarstylist Vico laat middels een kleine make-over van Marjo (55) zien hoe je die het mooist krijgt. Supersimpel!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: CGhair, Krullenclub, Instagram. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Fotograaf deelt nieuwe foto van Harry, de zwangere Meghan en zoontje Archie

Na volop in het nieuws te zijn geweest vanwege het interview met Oprah Winfrey, hebben Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) ook op Instagram nog eens van zich laten horen. Op het Instagram-account van een goede vriend van het stel verscheen namelijk een nog niet eerder gedeeld kiekje van Harry, Archie (1) en de zwangere Meghan.

De foto is afkomstig van het Instagram-account van Misan Harriman, die eerder ook de foto maakte waarmee Meghan haar zwangerschap aankondigde.

Advertentie

Zwangere Meghan met Harry en Archie

De fotograaf en goede vriend van het stel deelde gister zijn kiekje nadat in het interview met Oprah bekend werd gemaakt dat Meghan in verwachting is van een meisje. “Wat een geweldig nieuws om Internationale Vrouwendag te vieren!” zo schrijft hij erbij. Op de foto is te zien hoe een zwangere Meghan tegen Harry aan staat, terwijl ze kleine Archie in haar armen vasthoudt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

Harriman maakte eerder ook al deze prachtige foto van het gezin:

Veelbesproken interview met Oprah Winfrey

Meghan en Harry zijn momenteel volop in het nieuws vanwege een interview dat zij aan goede vriendin Oprah Winfrey gaven. In dit interview doet Meghan opzienbarende uitspraken. Zo vertelt ze dat de berichtgeving in de Britse media én de druk die zij voelde, ervoor zorgden dat ze zelfmoord wilde plegen, dat er sprake was van racisme binnen het Britse koningshuis en dat ze een akkefietje met schoonzus Kate Middleton had.

Foto’s: dit is het nieuwe (gigantische) huis van Harry en Meghan:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Instagram screenshot.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Uitstel van executie' ontroerd door happy end voor pechvogel Ineke

In ‘Uitstel van executie’ was maandagavond een schrijnend verhaal te zien. Ineke kreeg de afgelopen jaren de ene na de andere klap te verduren en staat op het randje van de afgrond. Gelukkig wisten Martijn Krabbé en zijn team iets voor elkaar te boksen wat in dertien seizoenen niet eerder is gelukt.

Kijkers zijn dan ook vol lof over het happy end van deze aflevering.

Advertentie

Ene tegenslag na andere

Het verhaal van Ineke begint als een sprookje: in 2011 kopen zij en haar man hun droomhuis in het Friese Bolsward. Het stel woont er met zijn drie kinderen en neemt daarnaast ook een zwaar gehandicapt meisje in huis. Helaas kunnen ze niet lang van het nieuwe huis genieten: het huwelijk van Ineke en haar man loopt stuk en als Ineke daarnaast ook nog eens betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, gaat alles bergafwaarts. “Dat was het begin van een hele hoop ellende”, vertelt Ineke. Ze moet noodgedwongen stoppen met werken en heeft daardoor ook niet meer hetzelfde inkomen.

Herseninfarct bij zoon

Maar daar stopt de ellende nog niet: door het ongeluk kampt Ineke met een lichamelijke beperking en een prikkelverwerkingsstoornis. Hierdoor is ze voor 46% arbeidsongeschikt. En dat terwijl ze zó graag in de gehandicaptenzorg werkt. “Ik zit nu in een situatie waardoor ik financieel omval en niet weet hoe ik dat kan oplossen.” Als haar zoon dan ook nog eens op zijn 24ste een herseninfarct krijgt, gaat het licht bij Ineke uit. “Ik heb geen energie meer, geen ideeën meer.”

Groot wonder

Ineke zou dolgraag opnieuw willen beginnen, maar weet dus niet hoe. Gelukkig schiet het team van ‘Uitstel van executie’ te hulp. Ineke’s hypotheek is momenteel 686 euro per maand, terwijl haar inkomen 1.100 euro per maand is. Dit betekent dat ze moet rondkomen van zo’n 13 euro per dag. Gelukkig voor Ineke weten Martijn en zijn team een heus wonder te bewerkstelligen: het lukt ze namelijk om de bank en de Nationale Hypotheek Garantie zo ver te krijgen dat Ineke de komende twintig jaar in haar huis kan blijven, slechts tussen de 175 en 200 euro per maand hoeft af te lossen én dat haar spaargeld wordt vrijgemaakt voor de verbouwing.

Reacties Twitter op ‘Uitstel van executie’

Als Ineke na de verbouwing voor het eerst weer haar huis mag zien, is ze dolblij. Het feit dat haar hele straat ook nog eens is versierd, zorgt voor de nodige tranen. “Wat lief! Dit is te mooi om waar te wezen!” Aan het einde van de aflevering kan Ineke dan ook niet anders concluderen dan dat alles wel ‘weer goed komt’ met haar. Op Twitter reageren mensen ontroerd op de aflevering van ‘Uitstel van executie’:

Waarom Martijn Krabbé zijn aanstaande huwelijk grotendeels aan zijn kinderen te danken heeft:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL 4. Beeld: Screenshot RTL 4.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hierom moeten de 2 honden van Joe Biden weg uit het Witte Huis

Toen Joe & Jill Biden hun intrek namen in het Witte Huis, verhuisden ook herdershonden Champ en Major mee. Een historisch moment, want Major was de eerste asielhond in het Witte Huis. Helaas was dat maar van korte duur.

De twee herdershonden van de Amerikaanse president moeten weg uit het Witte Huis omdat een van de honden agressief gedrag heeft vertoond tegen het personeel. De honden zijn nu teruggekeerd naar het huis van de Amerikaanse president in zijn thuisstaat Delaware, waar ze ook verblijven als het gezin bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Advertentie

Bijtincident met honden Joe Biden in het Witte Huis

CNN meldt dat de 3-jarige Major betrokken is geweest bij een bijtincident met een beveiliger van het Witte Huis. Hoe ernstig dat incident was, is onbekend. Andere medewerkers beweren tegen CNN dat de hond ook vaker ongewenst gedrag als blaffen, springen en aanvallen vertoonde. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd, maar ook The New York Times sprak een persoon die beweerde dat Major en Champ inmiddels inderdaad in Delaware zijn.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dr. Jill Biden (@drbiden)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dr. Jill Biden (@drbiden)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS.nl. Beeld: ANP.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze Nederlandse omroep zendt Oprah-interview met Harry & Meghan uit

Het langverwachte Oprah-interview met prins Harry (36) en zijn zwangere vrouw Meghan (39), waar iedereen al dagen lekker mee werd gemaakt, werd op zondag 7 maart uitgezonden in de Verenigde Staten, en op maandag 8 maart in België. Maar voor de Nederlandse fans van het Britse koningshuis is er goed nieuws: ook jij kunt het interview nog bekijken.

Advertentie

Wanneer is het Oprah-interview met Harry en Meghan op tv in Nederland?

CBS had in Amerika de rechten van het veelbesproken interview in handen. Maar ook in Nederland heeft een zender hard gewerkt om het interview te kunnen laten zien. Kijkers kunnen op dinsdag 9 maart afstemmen op Net5 om 20.30 uur om het interview met Harry en Meghan te zien.

Lees ook:
Deze jurk draagt Meghan Markle tijdens het interview met Oprah

‘Britse koningshuis houdt leugens in stand’

Eén van de uitspraken die Meghan doet in het explosieve interview, is Oprah vertellen dat het Britse koningshuis er eigenhandig voor zorgt dat leugens blijven rondzingen. “Ik weet niet hoe ze kunnen verwachten dat we na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl de Firm een actieve rol speelt in het tot stand houden van onwaarheden”, vertelt ze. “Als we het risico lopen om dingen te verliezen… Er is al zo veel verloren op dit moment.”

Lees hier alvast de opvallendste uitspraken uit het interview.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CBS (@cbstv)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien