Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

16 prachtige kapsels met krullen voor kort én lang haar

Wie gek is op coupe de krul kan flink experimenteren in de kappersstoel. Want of je nu voor een kort of lang kapsel gaat: krullen staan prachtig bij iedere lengte en praktisch ieder gezicht. Staat er weer een kappersafspraak in de agenda? Laat je dan vooral inspireren door de volgende kapsels.

Als je naar de kapper gaat, is de vraag iedere keer hetzelfde. Wát ga ik met mijn haar doen? Mocht je het een keer iets anders willen, dan kun je één van onderstaande plaatjes laten zien aan jouw kapper. Gelukkig nieuw haar!

Advertentie

Krullen in kort haar

De volgende beelden laten zien dat een kort kapsel heus niet altijd een ‘pittig’ kapsel betekent. Door te variëren met highlights, je scheiding in het haar en lengte creëer je namelijk binnen één knipbeurt al een heel ander kapsel. Omarm je natuurlijke krul of pakt de krultang erbij om (één van) de volgende kapsels uit te proberen.

Lees ook:
Krullen maken met een lege wc-rol: zo doe je dat snel, makkelijk en mooi

Krullen in halflang tot lang haar

Ook met lang(er) haar kun je flink uitpakken. Als je van jezelf al prachtige krullen hebt, kneed je met de juiste verzorgende producten er zo een mooie krul in. Heb je een beetje hulp nodig? Dan zet je met een krultang binnen een handomdraai krullen in je haar. En onthoud: hoe kleiner de krultang, hoe kleiner en strakker de krul.

Staat kort haar mij?

Ben je gezegend met een bos krullen van jezelf en twijfel je of het een slim idee is om een schaar in je lokken te zetten en voor een korte coupe te gaan? Laat je vooral niet afschrikken, want zoals je hierboven kunt zien kan krullend kort haar heel mooi uitpakken. Of die vlieger voor jou ook opgaat, kun je heel makkelijk uitvogelen.

Maak eerst een strakke staart naar achteren. En met strak bedoelen we: loeistrak. Het idee is om zo te zien hoe je gezicht eruitziet als het niet wordt omlijst door haar. Speel er vervolgens een beetje mee. Trek wat plukjes uit de staart of maak de staart wat losser om te zien hoe meer volume rondom je gezicht uitpakt. In principe kan iedereen kort haar hebben, mits je het goede model kiest. Je leest er hier meer over.

Bang voor pluizig haar hoef jij niet meer te zijn. Haarstylist Floor Mulder van The Color vertelt wat je wel en vooral níet moet doen voor een pluisvrije coupe. 

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Beeld: iStock

krullen kapsels

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien