Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Krullen? Zo ontdek je of kort haar je goed staat

Je denkt misschien dat de combinatie krullen en kort haar uitloopt op een kleine ramp. Niets is minder waar. Krullend, kort haar kán heel mooi uitpakken. Of die vlieger voor jou ook opgaat, kun je heel makkelijk testen. 

Maak eerst een strakke staart naar achteren. En met strak bedoelen we: loeistrak. Het idee is om zo te zien hoe je gezicht eruit ziet als het niet wordt omlijst door haar. Speel er vervolgens een beetje mee. Trek wat plukjes uit de staart of maak de staart wat losser om te zien hoe meer volume rondom je gezicht uitpakt. In principe kan iedereen kort haar hebben, mits je het goede model kiest.

Advertentie

Ronde wangen
Als je bijvoorbeeld een lang gezicht of een hoog voorhoofd hebt, brengt een zacht geknipt kapsel met een lange Brigitte Bardot-pony balans. Als je een rond gezicht of ronde wangen hebt, is het beter om meer lengte en volume aan de bovenkant te behouden om je gezichtskenmerken (optisch) te verlengen.

Droog knippen
Ga je voor de bijl? Neem dan lekker veel foto’s mee van wat je mooi vindt. Dan krijgt de kapper een helder idee van wat je wil. Nog een tip: vraag of de kapper je krullen droog knipt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je krullen zijn geföhnd.

korte coupe

Als je krullen hebt, weet je hoe belangrijk een goede verzorging is. Met deze producten houd je ze mooi:

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien