Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Kun je gespleten haarpunten herstellen zonder naar de kapper te gaan?

Is je haar éindelijk op de lengte die je graag wilt hebben, komen er weer van die lelijke gespleten haarpunten tevoorschijn. Een bezoekje aan de kapper lijkt op zo’n moment de enige oplossing, maar is dat wel echt zo? Moet er per se een schaar aan te pas komen of kun je ook gewoon zelf je gespleten haarpunten herstellen?

Wij leggen het je uit.

Advertentie

Hoe ontstaan gespleten haarpunten?
Je kunt gespleten haarpunten herkennen aan meerdere kleine puntjes aan het uiteinde van één haar. Deze puntjes ontstaan door een beschadiging van de buitenste laag van je lokken, waardoor de binnenste laag niet langer beschermd is en uitdroogt, met gespleten puntjes als resultaat. Deze beschadigde haarlokken ontstaan meestal door warmte, haarkleuringen, haarproducten en wrijving met stoffen zoals handdoeken en lakens. Je kunt er dus zelf eigenlijk vrij weinig aan doen.

Kun je gespleten haarpunten herstellen?
Als de uiteinden van je haren eenmaal gespleten zijn, zijn je lokken helaas niet meer te redden. Het enige wat je op zo’n moment kunt doen is met een zogeheten ‘schone lei’ beginnen en een afspraak bij de kapper maken. Je kapper zal de gespleten haarpunten van je haren afknippen, zodat er weer gezond haar kan terug groeien. Het is belangrijk dat je je kappersbezoek niet te lang uitstelt: je haar kan namelijk nog verder naar boven gaan splitten, waardoor je er uiteindelijk alleen maar meer vanaf moet knippen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien