Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Zoveel laagjes mascara heb je nodig voor de perfecte wimpers

Velen van ons vinden onze look niet compleet zonder een laagje mascara. Maar hoeveel moet je eigenlijk op je wimpers doen om de perfecte look te creëren? Spoiler: vrij veel.

De website The Beauty Department heeft uitgezocht wat het perfecte aantal laagjes mascara is voor mooie wimpers. Dat zijn er welgeteld 30 per oog. Ja, dat zijn er een hele hoop. Met zoveel laagjes zou je alles uit de mascara halen en zorgen voor het meeste volume.

Advertentie

Volle wimpers

Misschien denk je dat je heel klonterige wimpers krijgt van zoveel mascara, maar dat is niet zo. De bedoeling is om niet met lange halen langs je wimpers te gaan. Je moet 30 keer een korte en snelle beweging maken. Dan pak je de individuele wimpers mee en daardoor lijken ze voller.

Formule van de mascara

Ook al heeft The Beauty Departement het experiment gedaan, zelf houdt make-up artist Merrady Wickes van deze site het bij 3 laagjes. Ze legt uit dat het vooral ligt aan de formule van de mascara hoeveel je nodig hebt. Wickes zegt dat bij de meeste klassieke mascara’s, met een niet te dikke noch te dunne vloeistof, 3 laagjes meer dan voldoende is voor volumineuze wimpers. Hierbij is de truc dat je het eerste laagje zo dicht mogelijk bij de wimperrand aanbrengt. Als je begint met de punten van de wimpers, zullen de laagjes erna je wimpers zwaarder maken of gaan klonteren. Daardoor gaan je wimpers hangen.

Volume vs. lengte

Het is belangrijk om niet te lang te wachten tot je de volgende laag op je wimpers smeert. Als de mascara namelijk nog ‘nat’ is op je wimpers kun je het product meer opbouwen. Je kunt er ook voor kiezen om tussendoor te wisselen van mascara. Kies bijvoorbeeld een die voor volume zorgt en een ander voor lengte.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Beauty Department, Beeld: iStock

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien