Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Draag je lenzen en make-up? Dan moet je híer op letten

De overstap van een bril naar lenzen kan best even wennen zijn. Lenzen vragen nu eenmaal nét wat meer aandacht, zeker als het gaat om hygiëne. Want hoe zit het nu precies met make-up als je lenzen draagt? Kun je nog gewoon oogpotlood blijven dragen? En hoe zit het met mascara?

Wij zetten de belangrijkste do’s en don’ts voor je op een rijtje.

Advertentie

Wat eerst: lenzen of make-up?
Het is belangrijk dat je éérst je lenzen in doet en daarna pas je make-up aanbrengt. Hiermee voorkom je namelijk dat er vuil op je contactlenzen terechtkomt. Daarnaast is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat je meteen beter kunt ziet wat je doet. Zeker mensen die verziend zijn (en zonder hun lenzen dichtbij minder scherp zien) hebben hier baat bij.

Handen wassen
Voordat je je lenzen in doet, is het erg belangrijk om je handen te wassen. Klinkt misschien als een inkoppertje, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Hiermee voorkom je namelijk dat er bacteriën in je ogen terechtkomen. Wacht ook nog even met het gebruiken van handcrème, anders komt er allemaal vet en vuil op je lenzen terecht.

Make-up verwijderen met of zonder lenzen?
Wil je je make-up verwijderen? Doe ook dan éérst je lenzen uit. Pas dan kun je echt je ogen goed reinigen, bijvoorbeeld door met een watje over je ogen te wrijven. Als je dit doet met je lenzen nog in dan kunnen ze door het gewrijf in je ogen krassen, zelfs als je het voorzichtig doet.

Wel of geen mascara?
Als je lenzen draagt kun je het beste voor een sneldrogende waterproofmascara gaan. Mocht er een vuiltje op of pluisje onder je lenzen terechtkomen, dan weet je in ieder geval zeker dat je mascara niet gaat uitlopen als je ogen gaan tranen. Mocht je het idee van een gewone mascara toch nog een beetje eng vinden, kun je altijd nog voor een parfumvrije en hypoallergene mascara gaan. Zo’n mascara is speciaal ontwikkeld voor overgevoelige en allergische ogen, wat natuurlijk perfect is als je lenzen draagt.

Wel of geen oogpotlood?
Mocht je graag oogpotlood dragen, dan is het belangrijk om hier vanaf nu voorzichtig mee om te gaan. Plaats in ieder geval nooit een lijntje aan de binnenzijde van het onderste ooglid met oogpotlood, dit zorgt namelijk voor een smeuïge vettige substantie op je lenzen en dat wil je natuurlijk niet.

Oogschaduw
In principe kan het geen kwaad om oogschaduw te dragen, mits je het voorzichtig aanbrengt. Oogschaduw in poedervorm kan nog wel eens in kleine korrels uit elkaar vallen, die vervolgens in je ogen en onder je lenzen belanden. Probeer hier dan ook tijdens het aanbrengen op te letten óf ga voor een oogschaduw in crèmevorm.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Hans Anders. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien