Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: moet je een keer in de zoveel tijd van dagcrème wisselen?

Je hoort en leest weleens berichten dat de huid en ook het haar op een gegeven moment wennen aan dagcrème of shampoo en je daarom één keer in de zoveel tijd moet wisselen. Maar wat is daar van waar?

Kan je huid inderdaad immuun worden als je een tijd lang dezelfde dag- en nachtcrème gebruikt? En is het daarom verstandig om af en toe de wisselen van crème?

Advertentie

Lui of inactief

Het is volgens huiddeskundige Dr. Jetske Ultee nergens voor nodig om te wisselen van dagcrème als de reden is dat het niet meer zou werken op jouw huid. In een artikel op haar website schrijft ze: “Er is geen bewijs dat de huid lui of inactief zou worden van goede producten.” Ook is het niet zo dat de huid immuun kan worden voor bijvoorbeeld antioxidanten of kalmerende stoffen.

Verschillen per seizoen

Heb je na verloop van tijd toch echt een minder stralende huid? Dat kan komen doordat je juist te veel hydrateert. Wanneer je meer crème smeert dan je huid eigenlijk nodig heeft, werkt de crème minder goed. Het kan wel zo zijn dat dit verschilt per seizoen. Daardoor kun je in de winter en de zomer wel een andere crème nodig hebben omdat je in de winter bijvoorbeeld een veel drogere huid hebt. Ook kan het zijn dat wanneer je op een heel droge huid begint te smeren, je veel resultaat ziet. Maar wanneer je je huid zo gezond houdt, zie je dat natuurlijk minder duidelijk. Toch doet de crème dan nog steeds wat ‘ie moet doen.

BEKIJK OOK:
Visagist Carmen laat zien hoe je anti-rimpelcrème gebruikt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Jetske Ultee. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien