Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: waar blijven mijn verdwenen sokken in de wasmachine?

Hoe komt het toch dat er soms opeens een sok mist nadat je de was hebt gedaan? Eet de wasmachine ze soms op? Libelle ging op ‘Lost sock memorial day’ op onderzoek uit en loste het ‘verdwenen sokkenmysterie’ op.

Iedereen maakt het weleens mee: je hangt de was op en verrek, heb je wéér een oneven aantal sokken! Waar is toch die ene sok gebleven? Hangen die verdwenen sokken in andere kledingstukken, eet de wasmachine ze op, of grist je hond ze steeds stiekem uit de wasmand? Kortom: waar blijven ze?

Advertentie

Kier
Gerard Bushoff van Expert weet hoe het zit. In de wasmachine zit een kier tussen de trommel en de rubberen rand, waar kleine kledingstukken – zoals sokken – in terecht kunnen komen. De sokken worden vervolgens langzaam door die kier heen gedrukt, legt Gerard uit. Op een gegeven moment blijven de sokken zo lang hangen, dat ze als het ware opgelost worden en worden weggespoeld met het water. En weg is je sok! Eigenlijk ‘eet’ de wasmachine dus inderdaad sokken op.

LEES OOK:

Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien