Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: waar blijven mijn verdwenen sokken in de wasmachine?

Hoe komt het toch dat er soms opeens een sok mist nadat je de was hebt gedaan? Eet de wasmachine ze soms op? Libelle ging op ‘Lost sock memorial day’ op onderzoek uit en loste het ‘verdwenen sokkenmysterie’ op.

Iedereen maakt het weleens mee: je hangt de was op en verrek, heb je wéér een oneven aantal sokken! Waar is toch die ene sok gebleven? Hangen die verdwenen sokken in andere kledingstukken, eet de wasmachine ze op, of grist je hond ze steeds stiekem uit de wasmand? Kortom: waar blijven ze?

Advertentie

Kier
Gerard Bushoff van Expert weet hoe het zit. In de wasmachine zit een kier tussen de trommel en de rubberen rand, waar kleine kledingstukken – zoals sokken – in terecht kunnen komen. De sokken worden vervolgens langzaam door die kier heen gedrukt, legt Gerard uit. Op een gegeven moment blijven de sokken zo lang hangen, dat ze als het ware opgelost worden en worden weggespoeld met het water. En weg is je sok! Eigenlijk ‘eet’ de wasmachine dus inderdaad sokken op.

LEES OOK:

Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien