Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: hoe komen die gaatjes in mijn T-shirt?

Komen ze door motten, de broekriem of simpelweg door slijtage? Wij hebben het antwoord.

Bijna iedereen heeft ’t weleens meegemaakt: ineens zitten er kleine gaatjes, vaak ter hoogte van de navel, in je T-shirt. Balen, zeker als het een van je favoriete shirts is. Meestal zijn het 2 of 3 gaatjes die dicht bij elkaar zitten. Hoe komen die daar toch? Door motten, de broekriem of simpelweg door slijtage? Sophie Knottnerus van het TextielMuseum in Tilburg weet het antwoord.

Advertentie

Een draadje

“Gaatjes in T-shirts komen regelmatig voor”, vertelt ze. “Volgens de vakmensen uit het TextielLab van het TextielMuseum ligt het aan de kwaliteit van de stof waar veel shirts van gemaakt worden. Een T-shirt wordt meestal gemaakt van single jersey, ofwel gebreid met één draad. Als zo’n dun draadje breekt, heb je dus gelijk een gaatje in de stof.”

Broekriem

Waarom zitten de gaatjes dan meestal rond de navel? “Dat komt van het klemmen tussen de broekriem en bijvoorbeeld de tafelrand of aanrecht”, legt Sophie uit. Ze voegt eraan toe: “T-shirts die gebreid zijn met 2 draden hebben minder snel last van gaatjes. Omdat dit veel duurder is, kiezen veel kledingproducenten voor een enkele draad.”

BEKIJK OOK: Zo maak je in 2 stappen een superleuk kussen van je oude shirt

Dan heb je natuurlijk ook nieuwe shirts nodig…

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Beeld: iStock. 

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien