Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Heeft het zin om je lichaam in te smeren met olijfolie?

Waar wij olijfolie gebruiken voor tijdens het koken, gebruiken celebrities het tegenwoordig voor hele andere doeleinden. Bekende actrices als Emma Stone en Julia Roberts zweren namelijk bij olijfolie als middeltje tegen een droge huid.

Maar heeft wel echt zin om je lijf in te smeren met olijfolie, of werkt bodylotion net zo goed? De Belgische site Het Laatste Nieuws stelde deze vraag aan dermatoloog Ingrid van Riet.

Advertentie

Effectief of niet?
Emma Stone vertelde onlangs in een interview dat ze standaard een fles olijfolie in haar badkamer heeft staan en Julia Roberts wast zich naar eigen zeggen dagelijks met een mengsel van olijfolie en water. Het gebruiken van olie  op je huid is op zich helemaal niet zo gek, aldus Ingrid.

“Wereldwijd zijn er veel mensen die oliën gebruiken om hun huid mee te verzorgen. Denk maar aan arganolie, sesamolie of avocado-olie. Deze oliën bevatten stuk voor stuk essentiële vetzuren, maar dat zijn allemaal heel grote moleculen die niet tot de diepere lagen van de huid doordringen. Olijfolie heeft met andere woorden een afsluitend effect, net als een verband, waardoor het de verdamping en uitdroging van de huid tegengaat. Toch zal het je huid niet écht verzorgen en hydrateren.”

Verschil per huidtype
Ook je huidtype speelt volgens Ingrid een rol in het effect van olijfolie. “Iemand met een heel vette, gevoelige huid geef ik een totaal andere crème dan iemand met een droge, fijne huid. Mensen met een vette huid die toch olijfolie smeren, kunnen bovendien grote poriën en zelfs acne krijgen. Zelfs op hun benen. Misschien dat het voor sommige mensen werkt, maar ik zou dit advies nooit aan onze patiënten geven.”

Mocht je je toch willen wagen aan olijfolie, dan is het volgens Ingrid verstandig om het langzaam op te bouwen. “Je hele lichaam insmeren, lijkt me niet echt praktisch. Begin met je lippen, nagelriemen of voeten. Daar heb je geen poriën en kan je dus achteraf ook geen puistjes krijgen”, besluit de dermatoloog.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien