Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

'Lichtgevende tablet zorgt voor slechte nachtrust'

Een tablet gekregen met Kerst en lekker aan het genieten van het handige apparaat? Leg ‘m wel weg voordat je gaat slapen, want het lichtgevende scherm zou voor een slechte nachtrust zorgen.

Dat stellen onderzoekers van de Harvard Medical School in de Verenigde Staten, aldus de BBC. Vooral voor dat blauwe licht moeten we uitkijken. Ook smartphones, laptops en led-verlichting geven blauw licht af – volgens wetenschappers wordt hierdoor de biologische klok verstoord. Bijkomend probleem: als je vooral ’s avonds met blauw licht in contact komt, maak je minder van het slaaphormoon melatonine aan. En val je dus moeilijker in slaap.

De resultaten zijn maandag gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Advertentie

Bron: NU.nl

 

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien