Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Maandag met Margje: Healthy New Year!

Na zeven ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen Bridget Jones Margje (44) vertelt je iedere maandag hoe dat gaat. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

In december staan de tijdschriften vol met recepten vol rollade, romige soepen en desserts met per portie meer calorieën dan je eigenlijk in een hele week zou moeten eten, in januari word je doodgegooid met allerlei tips om (weer) strak en slank door het leven te gaan.

Advertentie

Waar in het najaar de bladen vol staan met sfeervolle foto’s vol open haarden, gezellig gedekte tafels en je of lekker in je huispak op de bank mag zitten lezen of samen met vrienden aan de goedgevulde eettafel mag verpozen, zijn de thema’s in januari opeens allemaal Slank en Sportief. Flink bewegen moet je dan. Nadat je magere yoghurt of een fruitsalade hebt gegeten.

Ik los mijn overgewicht natuurlijk niet op met een rijtje goede voornemens in januari. Waar het om gaat is het hele jaar door de balans tussen al die zaken te bewaren. Lekker lezen op de bank, tafelen met vrienden én een eind gaan wandelen in de buitenlucht kan allemaal samen gaan. Het gaat erom dat je niet overdrijft en niet blijft hangen in de ongezonde zaken. Dus niet alleen maar wekelijks borrelen met vrienden en verder bankhangen met je Lief, maar ook elke dag even denken aan je beweging (en dan niet alleen denken, maar ook doen). Ik sla vaak door in de ongezonde dingen (lekker eten en bankhangen bijvoorbeeld) en dan is de balans een beetje zoek. Als je de balans in je leven vindt en elke week gezond leeft, dan hoef je in januari niet opeens te leven op water en kwark. En heb je er lak aan dat je rond mei overal leest hoe je weer strak in je bikini op het strand kunt liggen.

Ik draag al eeuwen geen bikini meer. Daar zal ik ook nooit meer strak mee op het strand liggen. Maar ik hoop wel dat ik dit jaar de gezonde balans in mijn leven kan vinden en over elf maanden, in december, kilo’s lichter aan de kerstdis zit. Doordat ik elke maand hier kom ‘bekennen’ hoe het ervoor staat, trap ik in ieder geval niet in de Eerste Valkuil Der Goede Voornemens; het niet langer volhouden dan een paar weken.

Weegschaalbekentenis: bijna een halve kilo afgevallen. Vooral omdat ik geen enkele oliebol of appelflap heb gegeten en geen druppel alcohol heb gedronken. Gelukkig en gezond nieuwjaar allemaal!

Volg Libelle Lijnt Lekker op Facebook.

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien