Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Zó vaak zou je jouw make-upkwasten schoon moeten maken

Vrijwel elke dag sta je je voor de spiegel op te maken en zet je de make-upkwasten gewoon weer terug in hun bakje. Herkenbaar? Die kwasten zou je eigenlijk veel vaker schoon moeten maken.

De wc, de badkamer, je kleding: alles maak je regelmatig schoon of was je, maar make-upkwasten worden daarbij weleens overgeslagen. Als ze af en toe al eens schoongemaakt worden. Hoe vaak moet je dat eigenlijk doen? Twee Amerikaanse make-upartiesten vertelden aan Goodhousekeeping hoe dat precies zit.

Advertentie

Kwasten schoonmaken
Als je het echt goed wil doen, zou je volgens de experts de make-upkwasten twee keer per week schoon moeten maken. Heb je last van oneffenheden op je huid, een wondje of een ooginfectie? Dan kun je dit zelfs het beste elke dag doen. Gebruik je ook een kwastje voor eyeliner? Die kwastjes moeten na elk gebruik goed schoongemaakt worden. Niet alleen voor de hygiëne, maar dan wordt het ook makkelijker om een mooi recht lijntje te zetten.

Schoonmaakmiddel
Maar hoe maak je zo’n make-upkwast dan het beste schoon? Daar kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor gebruiken. Dit werkt het beste om de kwasten echt schoon te krijgen. Je gebruikt een klein beetje van dit middel op een keukenpapiertje en maakt de kwasten daarmee schoon. Laat de kwasten drogen op de rand van een tafel en ze zijn weer als nieuw.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Goodhousekeeping.com. Beeld: iStock.

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien