Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Zó weet je of je make-upproducten nog wel goed zijn

Veel producten hebben een houdbaarheidsdatum; ook make-upproducten. Vaak kun je deze nog wel gebruiken na de datum die op het product staat, maar wanneer kan het écht niet meer?

Ben jij ook zo iemand die het kopen van nieuwe make-upproducten altijd zo lang mogelijk probeert uit te stellen? Want er komt toch nog wel een kloddertje foundation uit, en die uitgedroogde mascara kan prima nog een weekje mee…. toch? Nou, lang niet altijd.

Advertentie

Geur en textuur
Let allereerst sowieso goed op de textuur en geur van je beautyspullen. Daar herken je producten die niet meer goed zijn het snelst aan. En met deze tips weet je in elk geval dat je je producten gewoon nog kunt gebruiken, of niet.

Foundation
De gemiddelde foundation gaat zo’n 12 tot 18 maanden mee. Het hangt er vooral van af of het product gemaakt is op basis van olie of water. Omdat olie een natuurlijk conserveermiddel is, gaan spullen waar olie inzit meestal iets langer mee. Gebruik je foundation niet als je ziet dat het goedje dikker wordt en de olie naar de bodem zakt. Dan wordt je gezicht er niet mooier op en kun je strepen krijgen. Je houdt je foundation langer goed door het product niet in een warme omgeving te bewaren en het flesje of potje regelmatig te schudden.

Mascara
Accentueer je je wimpers elke dag een beetje met behulp van mascara? Dan is het verstandig om er maximaal 3 maanden mee te doen. Breng je enkel zo nu en dan een beetje aan, dan kun je van 6 maanden uitgaan. Ruikt je mascara niet meer zo fris? Dat is een duidelijk teken om even langs de drogist te wippen en een nieuwe te kopen. Tip: haal je borsteltje niet eindeloos in en uit het omhulsel. Zo droogt je mascara alleen maar sneller uit.

Scherp zien terwijl je je opmaakt? Deze make-upbril is ideaal: 

Make-upbril op sterkte
Make-upbril op sterkte
€ 29,95 € 14,95
Bestellen

Eyeliner
Voor vloeibare eyeliner geldt hetzelfde als mascara: ook deze gebruik je het beste maximaal 3 maanden. Je oogpotlood daarentegen blijft tot wel 3 jaar goed. Doet je eyeliner z’n werk niet meer zo goed en is-ie uitgedroogd? Dat kan een teken zijn dat je ‘m beter weg kunt gooien. Een potlood gebruik je het beste niet meer als er een witte film opzit die je niet meer met je slijper wegkrijgt. Om langer plezier te hebben van je eyeliner kan het geen kwaad om na elk gebruik het puntje schoon te maken. Je slijper moet je zo nu en dan reinigen met ontsmettingsalcohol.

Poeder, blush en bronzer
Voordeel: omdat in deze producten geen water zit, gaan ze langer mee. Toch bewaar je ze beter niet langer dan anderhalf jaar. Wanneer je poederproducten echt niet meer kunnen? Als er een hard randje op je poeder ontstaat. Dat gebeurt als de mineralen in de poeders zich vermengd hebben met de oliën van je gezicht. Belangrijk: zorg er altijd voor dat je kwast schoon is. En laat je gezichtscrème altijd goed intrekken voordat je je gezicht van een poederlaagje voorziet.

Lippenstift en lipgloss
Beide producten bevatten niet veel bacteriën, dus je kunt ze gerust 1 tot 1,5 jaar gebruiken. Als je merkt dat er stukjes op je lip achterblijven of de geur vreemd wordt, dan kun je beter een nieuw product kopen. Om je lippenstift of lipgloss extra lang mee te laten gaan, bewaar je ‘m het beste in – jawel – de koelkast. Breng ook niet meteen na een lekkere maaltijd je lippenstift aan. Anders krijgen bacteriën de kans zich te ontwikkelen. En dat wil je natuurlijk niet.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Red Online. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien