Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

4 manieren om meer uit je kledingkast te halen

Kleuren bij kleuren gesorteerd en lengtes bij lengtes. Zo’n mooi gesorteerde kledingkast bestaat waarschijnlijk alleen in ons hoofd. In werkelijkheid is het één grote chaos waarbij het ’s ochtends zoeken is naar een outfit als een naald in een hooiberg.

Want wát trek je doordeweeks toch elke keer weer aan? Hoog tijd om je kledingkast een nieuw leven in te blazen. Zo ben je waarschijnlijk verknocht aan de scheiding in je kledingkast tussen doordeweekse outfits en outfits voor in het weekend. Maar wat als je deze topstukken die gereserveerd zijn voor het weekend eens combineert met je ‘doordeweekse’ kleding? Goedgevoel.be zette een aantal handige tips op een rijtje:

Advertentie

Breng je outfit in balans met accessoires
Zo voelt een lange jurk waarschijnlijk iets te overdressed voor een doodgewone woensdag. Maar wat als je deze combineert met platte laarzen? Of juist je mooiste sieraden met een hippe dierenprint?

Mix & match
Het combineren van wat duurdere items met meer casual items kan zorgen ervoor dat je het prima doordeweeks kunt dragen. Een prachtige (en tikje duurdere) winterjurk kun je bijvoorbeeld goed combineren met een nepleren jasje.

Het draait om de kleuren
Vaak wordt gedacht dat het combineren van verschillende stoffen zorgt voor een matchende outfit. Maar kleuren kunnen wonderen doen. Probeer dus eens op een andere manier je kast door te spitten: let niet op de stoffen, maar op de kleuren die bij elkaar passen. Blauw en rood bijvoorbeeld? Prachtig!

Focus op pasvorm
Een bepaald kledingstuk kan mooie vormen geven aan een ander, maar wanneer je het zelf aantrekt lijk je er niks van terug te zien. Probeer dus niet te veel op de pasvorm bij anderen te letten, maar enkel op die van jezelf. Pak je eens uit met een feestelijke jurk die goed staat bij jouw figuur? Probeer er dan op te letten dat je deze doordeweeks combineert met een simpel jasje. Maar vooral: vermijd op zo’n moment te veel accessoires.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: goedgevoel.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien