Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom je eigenlijk met een mannenscheermesje zou moeten scheren

Heb je je ooit afgevraagd of er verschil zit in een mannen-scheermes en vrouwen-scheermes?

Behalve het verschil in de vaak roze en blauwe kleuren, zit er namelijk best wel een verschil in het resultaat.

Advertentie

Behoeften
Lester, medewerker van Gilette, licht toe: “Vrouwen hebben vaak de behoefte om hun benen, oksels en bikinilijn te scheren, waardoor een ander design van de cartridge en de mesjes vereist is. Deze hebben dan ook rondere hoeken in vergelijking tot de scheermesjes van mannen. Bij mannen worden mesjes meestal gebruikt voor het gezicht en de hals. Sommige mannen scheren daarbij ook de borst en de benen.”

Verschillende haren
En die haren zijn behoorlijk stugger dan die van vrouwen. “Haren kunnen verschillen in lengte, grofheid, en dichtheid. Daarnaast zit er ook verschil in de huid van bijvoorbeeld de benen, oksels en bikinilijn. Een voorbeeld hiervan is dat de benen bij vrouwen droger zijn dan de gezichtshuid bij mannen waardoor meer lubricatie vereist is.”

Mannen vs. vrouwen
Vrouwen scheren vaak een veel groter gedeelte van het lichaam waarbij er ook rondingen worden meegenomen. Bijvoorbeeld de achterzijde van de knieën, enkels, bikinilijn en de oksels. En omdat vrouwen dit vaak in een vochtige omgeving doen (onder de douche), is dat niet altijd even goed zichtbaar door slecht licht. “Dit maakt het voor vrouwen uitdagender om goed te scheren”, aldus Lester.

Goedkoper
Conclusie: als je als vrouw met een mannen-scheermesje scheert, heb je meer kans om jezelf te snijden door de grotere hoek van de bladen. Maar de kans op een gladder resultaat is er daardoor wel. Daarnaast zijn mannen-scheermesjes vaak een stuk goedkoper. Je kunt je dus beter met een mannenscheermesje scheren, mits je voorzichtig doet. Het gebruik van scheergel vermindert de kans op sneeën en je krijgt er een nóg gladder resultaat van.

Let wel: gebruik nu niet linea recta het scheermesje van je man of vriend, maar koop een nieuwe. In het scheermesje blijven namelijk dode huidcellen en bacteriën achter, en dat verhoogt het risico op een huidinfectie.

Of kun je toch beter voor harsen gaan? Libelle’s Daphne vergeleek scheren met harsen:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womenshealthmag. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien