Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Druk op mannen om zittend te plassen neemt toe

Wie weet zijn we over een tijdje verlost van wc-brillen die nog omhoog staan. De druk op mannen om zittend te plassen neemt namelijk toe.

In Zweden is het al een politieke kwestie en in Duitsland heeft de rechter zich er zelfs mee bemoeit. De druk op mannen om zittend te plassen neemt toe. En ook Nederland ontkomt er niet aan: in steeds meer zorginstellingen, bedrijven en horecazaken hangen op het toilet stickers met het vriendelijke verzoek om zittend te plassen.

Advertentie

Plasgewoontes
Zitten tijdens het plassen zou hygiënischer zijn en is volgens onderzoekers beter voor de blaas. EenVandaag vond het hoog tijd voor een onderzoek en voelde de Nederlandse man aan de tand over hun plasgewoontes. Wat blijkt? Iets meer dan de helft (56%) staat tijdens het plassen, terwijl 43% er lekker bij gaat zitten.

Comfortabeler
De zitplassers maken wel onderscheid per situatie. Hoewel ze thuis graag zitten, vinden ze het in openbare gelegenheden prettiger om te blijven staan. De voordelen? Ze vinden het hygiënischer en comfortabeler. 15% Van hen doet het op verzoek van hun partner.

Minder mannelijk
EenVandaag legde de kwestie ook voor aan 6000 vrouwen. Zij gaven aan dat ze de man het liefst zittend hun behoeftes zien doen. Toch zegt 1 op de 4 dat ze mannen die zittend plassen wel een stuk minder mannelijk vinden.

Bron: EenVandaag. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien