Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Druk op mannen om zittend te plassen neemt toe

Wie weet zijn we over een tijdje verlost van wc-brillen die nog omhoog staan. De druk op mannen om zittend te plassen neemt namelijk toe.

In Zweden is het al een politieke kwestie en in Duitsland heeft de rechter zich er zelfs mee bemoeit. De druk op mannen om zittend te plassen neemt toe. En ook Nederland ontkomt er niet aan: in steeds meer zorginstellingen, bedrijven en horecazaken hangen op het toilet stickers met het vriendelijke verzoek om zittend te plassen.

Advertentie

Plasgewoontes
Zitten tijdens het plassen zou hygiënischer zijn en is volgens onderzoekers beter voor de blaas. EenVandaag vond het hoog tijd voor een onderzoek en voelde de Nederlandse man aan de tand over hun plasgewoontes. Wat blijkt? Iets meer dan de helft (56%) staat tijdens het plassen, terwijl 43% er lekker bij gaat zitten.

Comfortabeler
De zitplassers maken wel onderscheid per situatie. Hoewel ze thuis graag zitten, vinden ze het in openbare gelegenheden prettiger om te blijven staan. De voordelen? Ze vinden het hygiënischer en comfortabeler. 15% Van hen doet het op verzoek van hun partner.

Minder mannelijk
EenVandaag legde de kwestie ook voor aan 6000 vrouwen. Zij gaven aan dat ze de man het liefst zittend hun behoeftes zien doen. Toch zegt 1 op de 4 dat ze mannen die zittend plassen wel een stuk minder mannelijk vinden.

Bron: EenVandaag. Beeld: iStock

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien