Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Minicursus Mindful Mediteren

Wat is mediteren?
Mediteren brengt in de eerste plaats ontspanning van lichaam en geest. Het is niets meer of minder dan vol aandacht in het hier en nu zijn. Dus zonder gedachten over verleden of toekomst en zonder gedachten aan een andere plek dan waar je je nu bevindt. Heel af en toe kunnen we zo geconcentreerd bezig zijn dat alleen die bezigheid geldt en dat alle gedachten aan andere plekken of momenten ophouden. Zo’n moment geeft ultieme voldoening en rust, oftewel mindfulness. Dát is wat meditatie bewerkstelligt.
Het doel van mediteren
De ene meditatie is erop gericht om helemaal leeg te worden, de andere juist om volledig geconcentreerd te raken. Altijd geldt dat meditatie leidt tot innerlijke rust en scherpte. Dus aan de ene kant ontspant het, aan de andere kant zorgt meditatie ervoor dat je geconcentreerd raakt.

Soorten meditatie
Wie bij meditatie denkt aan monniken die in een ongemakkelijke kleermakerszit zitten te hummen, kan worden gerustgesteld, want: zo veel monniken, zo veel kappen. Er zijn veel verschillende vormen van meditatie, variërend van wandelmeditaties, waarbij je in stilte door de natuur wandelt, tot ligmeditaties, waarbij je door middel van visualisaties naar een oord van rust wordt geloodst. Verder zijn er meditaties gericht op ademhaling, lichaamsdelen en chakra’s. Er zijn meditaties begeleid door mantra’s, en eetmeditaties, waarbij je vol aandacht een vrucht nuttigt.

Van vijf minuten tot een half uur
Want zelfs een meditatie van vijf minuten per dag heeft al effect op ons welbevinden en de gezondheid. Uitbouwen naar een kwartier of een half uur is nóg beter. Maar, zoals de Dalai Lama zegt: ‘Het belangrijkste is niet de lengte van de sessie, maar de kwaliteit ervan.’

Workshop Mindful mediteren bij Libelle Academy
Er zijn veel verschillende vormen van meditatie. Om te kijken welke het beste bij jou past, kun je  er een aantal uitproberen. Dat kan in de workshop Mindful Mediteren van Libelle Academy. Tijdens deze workshop van drie uur maak je kennis met verschillende meditatievormen en -technieken. Je beleeft met de groep verschillende meditaties en krijgt uitleg over de verschillende vormen. De workshop van Libelle Academy kost € 43,95 en wordt gegeven op negen locaties in Nederland. Kijk voor het complete aanbod op de website van Libelle Academy.

Advertentie

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien