6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Minicursus Mindful Mediteren

Wat is mediteren?
Mediteren brengt in de eerste plaats ontspanning van lichaam en geest. Het is niets meer of minder dan vol aandacht in het hier en nu zijn. Dus zonder gedachten over verleden of toekomst en zonder gedachten aan een andere plek dan waar je je nu bevindt. Heel af en toe kunnen we zo geconcentreerd bezig zijn dat alleen die bezigheid geldt en dat alle gedachten aan andere plekken of momenten ophouden. Zo’n moment geeft ultieme voldoening en rust, oftewel mindfulness. Dát is wat meditatie bewerkstelligt.
Het doel van mediteren
De ene meditatie is erop gericht om helemaal leeg te worden, de andere juist om volledig geconcentreerd te raken. Altijd geldt dat meditatie leidt tot innerlijke rust en scherpte. Dus aan de ene kant ontspant het, aan de andere kant zorgt meditatie ervoor dat je geconcentreerd raakt.

Soorten meditatie
Wie bij meditatie denkt aan monniken die in een ongemakkelijke kleermakerszit zitten te hummen, kan worden gerustgesteld, want: zo veel monniken, zo veel kappen. Er zijn veel verschillende vormen van meditatie, variërend van wandelmeditaties, waarbij je in stilte door de natuur wandelt, tot ligmeditaties, waarbij je door middel van visualisaties naar een oord van rust wordt geloodst. Verder zijn er meditaties gericht op ademhaling, lichaamsdelen en chakra’s. Er zijn meditaties begeleid door mantra’s, en eetmeditaties, waarbij je vol aandacht een vrucht nuttigt.

Van vijf minuten tot een half uur
Want zelfs een meditatie van vijf minuten per dag heeft al effect op ons welbevinden en de gezondheid. Uitbouwen naar een kwartier of een half uur is nóg beter. Maar, zoals de Dalai Lama zegt: ‘Het belangrijkste is niet de lengte van de sessie, maar de kwaliteit ervan.’

Workshop Mindful mediteren bij Libelle Academy
Er zijn veel verschillende vormen van meditatie. Om te kijken welke het beste bij jou past, kun je  er een aantal uitproberen. Dat kan in de workshop Mindful Mediteren van Libelle Academy. Tijdens deze workshop van drie uur maak je kennis met verschillende meditatievormen en -technieken. Je beleeft met de groep verschillende meditaties en krijgt uitleg over de verschillende vormen. De workshop van Libelle Academy kost € 43,95 en wordt gegeven op negen locaties in Nederland. Kijk voor het complete aanbod op de website van Libelle Academy.

Advertentie

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Jörgen Raymann - libelle

Premium

Er was een tijd dat succes hem deed vergeten waar het leven werkelijk om draait. Tegenwoordig is Jörgen Raymann (53) een stuk bescheidener, maar niet minder goedlachs. “Die moeilijke periode heeft me nederig en bescheiden gemaakt.”

We spreken Jörgen Raymann op een prachtig landgoed in Almere in Waterkasteel de Kemphaan, dat uitkijkt over een meer. Aan de overkant woont hij. Nog even, want de villa met tropisch zwembad en gym van 613 vierkante meter staat te koop. Nu zijn dochters Melody (26) en Jahlisa (22) op zichzelf wonen, verhuizen hij en zijn vrouw Sheila naar ee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien