Moet je je gezicht reinigen als je geen make-up draagt? Beeld Getty Images
Moet je je gezicht reinigen als je geen make-up draagt?Beeld Getty Images

Moet je je gezicht reinigen als je geen make-up draagt?

Als je geen make-up draagt, is het dan nog wel noodzakelijk om je gezicht te reinigen aan het einde van de dag? Huidspecialiste Kuno Breen geeft antwoord.

Tara StokdijkGetty Images

“Je huid staat bloot aan allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan luchtvervuiling en fijnstof. Als je kijkt naar wat er op je ramen ligt aan vuil, als je die even niet hebt gelapt, dan kun je je wel voorstellen wat er op je gezicht terechtkomt”, legt Kuno Breen uit.

De herstelstand

Het is volgens de huidspecialiste belangrijk om je huid goed schoon te maken. Ook als je geen make-up hoeft te verwijderen. “Daarnaast zet je je huid, als je het reinigt, in de ruststand, ook wel de herstelstand. Als je verzorgende producten gebruikt, dan wil je natuurlijk dat die effectief en zo diep mogelijk in je huid kunnen doorwerken. Daarom is het reinigen van je huid ook heel belangrijk”, aldus de huidspecialiste.

Op welk moment reinigen?

Wanneer moet je je huid dan precies reinigen? “Vooral ’s avonds is het reinigen van de huid erg belangrijk. Je ontdoet ’m dan van alle fijnstoffen van overdag. Dan maak je ’m klaar voor de nacht, zodat je huid ’s nachts kan herstellen. Je hoeft niet te wachten met het reinigen tot je naar bed gaat, je kunt dit ook eerder op de avond doen. Zo zet je je huid al eerder in de herstelstand”, legt Kuno Breen uit.

's Ochtends

Ze vult aan: “Als je verzorgende producten gebruikt in de ochtend, is het ook belangrijk dat je je huid ’s ochtends reinigt. Zo kunnen die producten goed en diep doordringen in de huid.”

Ben je benieuwd hoe je je huid het beste kunt reinigen en met welke producten? Dat laat huidspecialist Kuno Breen zien in onderstaande video:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden