Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Mooi in mohair

Met dank aan de angorageit
Mohair is het haar van de angorageit. De angorageit is afkomstig uit de omgeving van Ankara, Turkije. De naam komt uit het Turks en is afgeleid van de Turkse hoofdstad, die vroeger Angora heette. De geiten worden in de lente en in de herfst geschoren en lijden dus niet voor onze trui. Het haar wordt verwerkt in kleding, maar ook in tapijten en andere woonaccessoires. De samenstelling van mohair lijkt erg op die van wol, maar het heeft een gladder oppervlak waardoor het minder snel vervilt. Het haar van jonge geiten heeft de fijnste vezel en met name het haar van de lentescheerbeurt is de van de allerbeste kwaliteit. Naarmate de geit ouder wordt, worden zijn haren minder zacht en daardoor minder bruikbaar.

Wel zo exclusief
Omdat de angorageit niet overal ter wereld voorkomt, wordt mohair in kleinere hoeveelheden op de markt gebracht dan ‘gewone’ wol. Dit maakt angorawol automatisch duurder.
De kwaliteit maakt het materiaal ook zo aantrekkelijk voor luxe merken en designers.

Advertentie

Mohair niet alleen in de winter
Hoewel je bij mohair waarschijnlijk meteen denkt aan warme wintertruien, wordt het ook verwerkt in lichte, ademende zomerstoffen. Het zit vaak in onder meer tweed (voor mannenpakke bijvoorbeeld) en wordt toegepast als namaakbont.

Kleur
Mohair neemt kleur op zoals geen enkele andere wol. Hierdoor kan het in alle mogelijke diepe kleuren worden geverfd. Mohair kan worden gecombineerd met schapenwol, waardoor het in allerlei vormen voorkomt.

Duurzaam van nu
In de jaren zestig stond kleding van  mohair voor love & peace en in de jaren tachtig liep iedereen in zelfgebreide mohairtruien. Ook nu is mohair weer populair, want het past in de trend van natuurlijke producten: duurzaamheid en kwaliteit voor een redelijke prijs.

Waar te koop?
Grofgebriede truien, sjaals en mutsen gemaakt van mohair zijn verkrijgbaar bij de We.
Voor verkoopadressen en meer informatie klik hier

beauty mode

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien