Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Deze natuurlijke ingrediënten kunnen irritaties veroorzaken

Mensen met een gevoelige huid stappen vaak over op natuurlijke verzorgingsproducten, omdat daar minder chemische producten in zitten. Reageer je nog steeds allergisch? Dat kan komen door een van deze ingrediënten die hierin zijn toegevoegd. 

Advertentie

Kruiden

Munt, eucalyptus, kamfer, citrus en lavendel zijn kruiden die erom bekend staan dat ze de huid kunnen irriteren. Heb je last van een geïrriteerde huid? Check dan of een van deze ingrediënten in je bodylotion of douchegel zit. Daar komen ze namelijk vaak in voor.

Scrubs

Scrub verwijdert dode huidcellen, maar het kan ook voor irritatie zorgen. Als je hier gevoelig voor bent, kun je scrubs met walnoten, amandelen en suiker het beste laten staan. Kies liever voor een zachte scrub op basis van havermout of zeezout.

Essentiële oliën

Essentiële oliën zitten vaak in natuurlijke verzorgingsproducten. Het wordt ook vaak aangeraden als je zelf een product maakt. Toch krijgen mensen allergische reacties van deze oliën. Test dit daarom altijd van te voren uit door de olie te verdunnen met water en een klein beetje op je huid aan te brengen.

Let daarnaast goed op de houdbaarheidsdatum van natuurlijke cosmetica. Dit is vaak minder lang houdbaar.

Zelf scrub maken? Dat doe je zo:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (18 t/m 24 februari) eruit volgens je numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien