Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze natuurlijke ingrediënten kunnen irritaties veroorzaken

Mensen met een gevoelige huid stappen vaak over op natuurlijke verzorgingsproducten, omdat daar minder chemische producten in zitten. Reageer je nog steeds allergisch? Dat kan komen door een van deze ingrediënten die hierin zijn toegevoegd. 

Advertentie

Kruiden

Munt, eucalyptus, kamfer, citrus en lavendel zijn kruiden die erom bekend staan dat ze de huid kunnen irriteren. Heb je last van een geïrriteerde huid? Check dan of een van deze ingrediënten in je bodylotion of douchegel zit. Daar komen ze namelijk vaak in voor.

Scrubs

Scrub verwijdert dode huidcellen, maar het kan ook voor irritatie zorgen. Als je hier gevoelig voor bent, kun je scrubs met walnoten, amandelen en suiker het beste laten staan. Kies liever voor een zachte scrub op basis van havermout of zeezout.

Essentiële oliën

Essentiële oliën zitten vaak in natuurlijke verzorgingsproducten. Het wordt ook vaak aangeraden als je zelf een product maakt. Toch krijgen mensen allergische reacties van deze oliën. Test dit daarom altijd van te voren uit door de olie te verdunnen met water en een klein beetje op je huid aan te brengen.

Let daarnaast goed op de houdbaarheidsdatum van natuurlijke cosmetica. Dit is vaak minder lang houdbaar.

Zelf scrub maken? Dat doe je zo:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien