Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

's Ochtends ineens vet haar? Dít kan de oorzaak zijn

Hoe frusterend is het als je ’s avonds je haar wast en de volgende ochtend wakker wordt met vet haar. Maar waar ligt dat nu eigenlijk aan?

De kans is groot dat je dan met nat haar bent gaan slapen. En dan dan hebben we het vooral over de wortels. Als die nog nat zijn, kan je opstaan met een vettige coupe.

Advertentie

Föhnen
“De druk van je hoofd op het kussen kan je haar platter maken, waardoor het er vettig uit kan zien”, legt haarstylist Jamie Batzel uit. Het valt dan gewoon meer op. Volume in je haar zorgt ervoor dat het er minder vet uitziet. Daarom is het slim om ’s avonds na het douchen je haren te föhnen en alvast in model te brengen.

Schade
Bovendien kan slapen met nat haar op de lange termijn schade veroorzaken. “Je haar is het meest kwetsbaar voor breuken als het nat is. Beweging tijdens de nacht zoals woelen en draaien veroorzaakt wrijving, schade en kan ervoor zorgen dat je haar verstrikt raakt en breekt”, vertelt haarexpert Christyn Nawrot.

Libelle’s Chanan: “Ik waste een maand lang mijn haar niet met shampoo en zó zag het eruit”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bustle. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien