Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Onderzoekers zijn eruit: dít is de beste manier om van je buikvet af te komen

Tja, als er érgens gauw een kilootje of twee blijft hangen, dan is het wel rondom de buik. Niets om je voor te schamen: we hebben er allemaal mee te maken. Ook wetenschappelijke onderzoekers, zo blijkt.

Wetenschappers aan de beroemde Harvard-universiteit hebben zich maar eens over het fenomeen buikvet gebogen. Want hóe kom je er toch het beste vanaf?

Advertentie

Aan de slag dan maar
Het antwoord? Ga trainen mét gewichten in je handen. De wetenschappers volgden meer dan 10.000 mannen van boven de 40 jaar voor maar liefst 12 jaar. Degenen die gewichten gebruikten tijdens het sporten, hadden de minste kans op overmatig buikvet. Onderzoeker Rania Mekary legt uit: “Krachttraining, het liefst gecombineerd met cardio, helpt oudere volwassenen om hun buikvet te verminderen, terwijl de spiermassa stijgt.”

Elke week weer
Dus of je nou gaat hardlopen, touwtjespringen of squats gaat doen: houd gewichten vast in je handen. Maar 1 ding benadrukken de onderzoeker wel: je moet blíjven bewegen om ervoor te zorgen dat het vet niet gauw weer terugkomt. Tja, iets minder leuk dan theeleuten en op de bank hangen misschien, maar wel de waarheid. En wie mooi wil zijn…

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Beautyvlogger Susan liet haar vetrolletjes bevriezen en dít is het resultaat.

De leukste artikelen van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Harvard Health. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien