Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Nooit meer kleding terugsturen? Deze tool kan daarbij helpen

Je denkt online het perfecte jurkje te hebben gevonden, maar eenmaal in huis valt het tegen. De stof is net niet wat je wilde, je krijgt de rits niet dicht óf het is juist veel te groot. 

Herkenbaar? Je bent niet de enige, weten ze bij webwinkel Zalando. De ene maat 38 is namelijk de andere niet.

Advertentie

Avatar 
Het bedrijf doet daarom onderzoek naar zogenaamde avatars, 3D-beelden van een model. Als klant kies je de avatar die het meest overeenkomt met jouw lichaamsbouw die je vervolgens digitaal kunt aankleden. Wanneer een jeans te wijd of te strak zit, verkleurt het poppetje en weet je dat je het beter niet in je winkelmandje kunt stoppen.

Toekomstmuziek 
De methode wordt momenteel alleen getest bij de aankoop van strakke broeken, maar wie weet wat er in de toekomst allemaal mogelijk is. En dat bespaart je niet alleen een ritje naar het postkantoor, het is ook nog eens beter voor het milieu.

Meten is weten 
Tot het zo ver is, is het zaak om zelf goed op te letten. Op de meeste webshops zijn maattabellen te vinden. Hierin staan de afmetingen voor bepaalde modellen of kledingstukken per maat aangegeven. Als je niet zeker bent van de maat, pak dan even een meetlint er bij. Meet jezelf op en lees in de tabellen af wat de juiste maat voor je is.

Klaar? Shop hier alvast online de leukste herfst-items:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NRC. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien