Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je juist tijdens de feestdagen ook parfum in je knieholtes moet sprayen 

Heb je parfum opgespoten, maar is de geur na een paar uur al vervlogen? Wij vroegen parfumeur Roja Dove om een uitleg én oplossing.

Roja is dé expert op het gebied van parfum en legt aan Libelle.nl uit hoe dat nu precies zit met luchtjes die vervliegen.

Advertentie

Eau de toilette
Het is volgens hem erg belangrijk om te weten welke verschillende sterktes van parfum er allemaal verkrijgbaar zijn. “Als je een eau de toilette hebt en deze om 8 uur ’s ochtends aanbrengt, dan is om 12 uur ’s middags al 80 procent verdwenen.” Volgens hem is dat de reden dat veel mensen rondlopen en zeggen dat ze hun luchtje niet kunnen ruiken. Ze hebben de verkeerde soort te pakken. “Een eau de toilette is nooit gemaakt om te blijven zitten.”

Eau de parfum
“Als je wilt dat je je geurtje de hele dag ruikt, ga dan voor een eau de parfum”, adviseert Roja. Deze soort is het sterkst in zijn bestanddelen. Die omvatten namelijk ongeveer 20 tot 40 procent van het flesje. “Als je parfum gebruikt, blijft 50 procent ervan na 24 uur nog zitten. Daarnaast heb je maar weinig nodig.” Hoe langer je flesje meegaat, hoe meer het uiteindelijk scheelt in je portemonnee.

Gekke plek
Als je tijdens de feestdagen nu heerlijk geurend voor de dag wilt komen, dan heeft Roja nog een tip voor je: “Spray voor een avondje uit ook parfum in je knieholtes en op je enkels. Warmte stijgt op en als je zit dan ruik je van top tot teen fantastisch. Doe dit alleen als je ook echt de hele avond gaat zitten. Als je buiten moet lopen dan vervliegt het zo weer.”

Wil je weten waar je vooral de parfum moet aanbrengen? Roja vertelt verder in de onderstaande video op Libelle TV:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Lees meer

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien