Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Dit is het perfecte alternatief voor droogshampoo

Soms kom je er ’s ochtends ineens achter dat je vettig haar hebt. Geen paniek, hier heb je droogshampoo voor. Maar wat als je geen droogshampoo in huis hebt? Dan zijn er nog 3 goede alternatieven. 

Deze producten, die je misschien nog wel in huis hebt, gaan vet haar te lijf:

Advertentie

1. Transparant gezichtspoeder

Gebruik jij iedere dag transparant gezichtspoeder om je huid matter te laten lijken? Dan komt dat mooi uit, want wist je dat je dit poedertje ook kunt gebruiken om je haar wat droger en minder vet te maken? Transparant gezichtspoeder is gemaakt om het glimmen en glanzen op je gezicht te verbergen en dat doet het dus ook met je haar.

Met een poederkwast breng je een klein beetje gezichtspoeder aan op de wortels van je haar. Masseer het daarna in en borstel het er na een paar minuten weer uit.

2. Talkpoeder

Ook talkpoeder werkt hetzelfde als droogshampoo. Doe de avond van tevoren wat talkpoeder op je hand en verspreid het vervolgens over het vette gedeelte van je haar. Zorg dat het goed bij de wortels van je haar komt. Ga  slapen, dan ziet het er de volgende ochtend weer keurig (en niet vettig!) uit.

3. Maïzena

Geen talkpoeder, maar wel maizena in huis? Dit werkt hetzelfde, alleen hoef je dit goedje niet per se de avond van te voren al te gebruiken. Strooi een kleine hoeveelheid van de meel over de haarwortels. Borstel het haar vervolgens uit. De maïzena onttrekt vet en vuil uit het haar, wat de lokken verlaat bij het uitborstelen.

Zó vaak moet je je haar wassen volgens de experts:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Goed gevoel. Beeld: iStock

Lees meer

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien