Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Overzicht: dit zijn de Prinsjesdag-jurken van Máxima door de jaren heen

Op Prinsjesdag kijken we naar 1 ding nog liever dan de hoedjes: de jurk van koningin Máxima. Dit zijn de jurken die Máxima de afgelopen jaren droeg tijdens Prinsjesdag. Welke is jouw favoriet?

In 2013 koos Máxima voor een goudkleurige jurk van Jan Taminiau. Op de jurk zagen we veel borduursels, pailletten en kraaltjes. Om in zo’n zware jurk een mooi figuur te creëren droeg Máxima een dun riempje in haar taille. Haar hoed klopte helemaal bij de jurk, want dit asymmetrische model heeft dezelfde kleur als haar jurk.

Advertentie

De jurk waarin Máxima in 2014 verscheen was een stuk ‘normaler’. Niet alleen vanwege het ontbreken van alle pailletten en kralen, maar ook omdat deze jurk gewoon via internet te krijgen was. Daarnaast koos Maxima in 2014 voor een kleiner, minder opvallend hoedje in dezelfde kleur als haar japon.

In 2015 koos onze koningin toch weer voor een zwaarder gedecoreerde jurk. Ditmaal een handbeschilderde japon van Jan Taminiau. Op de jurk zagen we verschillende borduurtechnieken en kraalsoorten. Deze keer geen hoed, maar een mooie haardecoratie met bloemen die we ook op haar jurk zagen.

In 2016 kiest Máxima ervoor om een tweedelige japon te dragen van ontwerper Claes Iversen. De top van koninklijk blauw zijde met een goudkleurige rok met een bloemenprint van blauw kant en kleine pailletten. De hoed is ook goudkleurig en heeft een asymmetrisch model, net als de hoed die ze in 2013 droeg.

In 2017 verscheen de koningin in een klassieke A-lijnjurk, gemaakt door haar favoriete modehuis: Natan. De japon had een blauw-grijze kleur en was gemaakt van een transparantachtige stof met daarop grove bloemen. Máxima maakte haar outfit compleet met een diamanten ketting en een klein hoedje.

In 2018 koos de koningin voor een lange, pastelkleurige jurk en een schuine hoed in dezelfde tint. Volgens kenners gaat het om een ontwerp van de Italiaanse Luisa Beccaria en de japon een kleine 4000 euro.

In wat voor jurk verwacht jij Máxima tijdens Prinsjesdag 2019 te gaan zien?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: ModekoninginMaxima, Elle. Beeld: ANP, Brunopress

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien