Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Overzicht: dit zijn de Prinsjesdag-jurken van Máxima door de jaren heen

Op Prinsjesdag kijken we naar 1 ding nog liever dan de hoedjes: de jurk van koningin Máxima. Dit zijn de jurken die Máxima de afgelopen jaren droeg tijdens Prinsjesdag. Welke is jouw favoriet?

In 2013 koos Máxima voor een goudkleurige jurk van Jan Taminiau. Op de jurk zagen we veel borduursels, pailletten en kraaltjes. Om in zo’n zware jurk een mooi figuur te creëren droeg Máxima een dun riempje in haar taille. Haar hoed klopte helemaal bij de jurk, want dit asymmetrische model heeft dezelfde kleur als haar jurk.

Advertentie

De jurk waarin Máxima in 2014 verscheen was een stuk ‘normaler’. Niet alleen vanwege het ontbreken van alle pailletten en kralen, maar ook omdat deze jurk gewoon via internet te krijgen was. Daarnaast koos Maxima in 2014 voor een kleiner, minder opvallend hoedje in dezelfde kleur als haar japon.

In 2015 koos onze koningin toch weer voor een zwaarder gedecoreerde jurk. Ditmaal een handbeschilderde japon van Jan Taminiau. Op de jurk zagen we verschillende borduurtechnieken en kraalsoorten. Deze keer geen hoed, maar een mooie haardecoratie met bloemen die we ook op haar jurk zagen.

In 2016 kiest Máxima ervoor om een tweedelige japon te dragen van ontwerper Claes Iversen. De top van koninklijk blauw zijde met een goudkleurige rok met een bloemenprint van blauw kant en kleine pailletten. De hoed is ook goudkleurig en heeft een asymmetrisch model, net als de hoed die ze in 2013 droeg.

In 2017 verscheen de koningin in een klassieke A-lijnjurk, gemaakt door haar favoriete modehuis: Natan. De japon had een blauw-grijze kleur en was gemaakt van een transparantachtige stof met daarop grove bloemen. Máxima maakte haar outfit compleet met een diamanten ketting en een klein hoedje.

In 2018 koos de koningin voor een lange, pastelkleurige jurk en een schuine hoed in dezelfde tint. Volgens kenners gaat het om een ontwerp van de Italiaanse Luisa Beccaria en de japon een kleine 4000 euro.

In wat voor jurk verwacht jij Máxima tijdens Prinsjesdag 2019 te gaan zien?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: ModekoninginMaxima, Elle. Beeld: ANP, Brunopress

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien