Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Door déze beautyfout blijft die vervelende puist juist langer zitten

Stress, hormonen of slechte voeding, er zijn verschillende redenen waarom puistjes opeens kunnen opduiken. Eén ding is zeker: je wilt in elk geval zo snel mogelijk van die vervelende puist af.

Wil je snel weer een zuivere huid? Let dan goed op, want sommige producten kun je beter niet gebruiken voor puistjes.

Advertentie

Bacteriën
Een puist heeft verschillende stadia. In het begin, als het puistje nog niet klaar is om uitgeknepen te worden, zitten er een hoop bacteriën in de puist die naar buiten willen. In dit stadium kun je de puist het beste met rust laten. Heb je weleens de tip gekregen om er tandpasta op te smeren, zodat de puist uitdroogt? Niet doen! Als je er iets opsmeert wat de puist uitdroogt, blokkeer je de bacteriën die uit de puist willen komen. Omdat deze bacteriën zich op die manier ophopen, is de kans groot dat er op dezelfde plek weer een nieuwe puist komt. Niks wat uitdroogt erop smeren en lekker met rust laten, dus.

Smeerseltjes
Wil je je huid toch wat extra verzorging geven en er wel wat opsmeren? Gebruik dan in elk geval geen smeerseltjes met de ingrediënten zwavel, teatree-olie, benzolyperioxide, salicylzuur en zinkoxide. Deze ingrediënten drogen je huid uit.

Puistjespatches
Niks wat uitdroogt dus, maar wat dan wel? Uit onderzoek blijkt dat je het beste puistjespatches kunt gebruiken. Dit zijn kleine plakkertjes die je op het puistje plakt en die een verzorgende werking hebben. De hydrocolloïde laag die op deze patches zit, zorgt ervoor dat overmatig talg, bacteriën en vocht wordt opgenomen, zonder dat het puistje uitdroogt. Puistjespatches zijn voor een prikkie te koop bij Kruidvat, het proberen waard dus!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien