Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Ineens last van puistjes? Dat kan door het einde van zomer komen

Hoewel puistjes je ergens het gevoel van jeugdigheid geven, kan het toch behoorlijk vervelend zijn om plots weer een onzuivere huid te hebben. Volgens dermatoloog Thomas Maselis hebben meer mensen last van puistjes aan het einde van de zomer.

Gelukkig is er iets dat je kan doen als je ineens puistjes krijgt nu de zomer voorbij is.

Advertentie

Meer puistjes aan het einde van de zomer
Als eerst vragen we ons af hoe het komt dat je meer last hebt van een onzuivere huid als de zomer voorbij is. Volgens de Vlaamse dermatoloog Thomas Maselis komt dit door het effect van de zon op je opperhuid.

“Door de zon wordt de opperhuid tot 6 keer dikker en daardoor verminderen ontstekingen. Zo gaan ook bepaalde gisten dood. Dat resulteert in minder puistjes, maar je hebt dan ook minder last van eczeem of psoriasis”, zegt de dermatoloog tegen Nieuwsblad.be.

Maar na de zomer wordt de huid weer dunner. “Door de verdikking van de opperhuid zijn de uitgangen van de talgklieren te lang. De keratinepropjes in de uitgang van die talgklieren raken verstopt en kunnen puistjes veroorzaken, vooral in oktober en november.”

Wat helpt tegen puistjes in de herfst?
Goed, maar wat kun je er aan doen? Volgens de dermatoloog kun je het beste nu al beginnen met producten gebruiken die zijn ontwikkeld om verstopte talgklieren aan te pakken. Ook een milde peeling gebruiken is een goed idee.

Daarnaast kun je je make-up routine onder de loep nemen. Het is slim om in deze tijd van het jaar geen zware foundation te gebruiken. En natuurlijk is het verstandig om regelmatig je make-upkwasten en -sponsjes te reinigen.

Maselis: “Bij de keuze van dagcrème ga je beter voor een product dat ‘niet-comedogeen’ is. Dat staat meestal op de verpakking. Het betekent dat het middel geen verstoppingen zal uitlokken.”

Hoewel puistjes in de herfst dus heel normaal zijn, komt het ook voor dat je juist in de zomer een heel onzuivere huid hebt. Dokter Rutger geeft advies over zomeracné.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien