Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Déze veelbesproken, warme schoen lijkt z'n comeback te maken

We vallen gelijk maar met de deur in huis: het lijkt erop dat Uggs terugkomen. Maar dit keer niet alleen voor vrouwen.

Het was rond 2006, een tijd waarin vrouwen nog trots rond paradeerden met hun schattige schapenschoenen. Vonden anderen het lelijk? Wat maakte jou het uit, dat deed in ieder geval minder pijn dan een puntige, koude schoen.

Advertentie

Verhoogde omzet
In de jaren die volgden nam het tegen-kamp de overhand. En mannen met Uggs? Die waren al helemaal zeldzaam. Maar recent is de zaak veranderd; in oktober ontdekte het Lyst-rapport – een instantie dat het shopgedrag van miljoenen mensen analyseert – dat het aantal zoekopdrachten naar de schoen het afgelopen jaar met 350 procent is toegenomen. En hier komt-ie: voornamelijk door mannen.

Amerikaans bedrijf
Anno 2019 en waarschijnlijk 2020 bestaat het aandeel Uggs-kopers voor 13 procent uit mannen. En dat zijn behoorlijk veel mannen, als je je bedenkt dat hun winst 200 miljoen dollar was afgelopen jaar. En hoewel we geen Amerikanen zijn – want ja: het bedrijf is Amerikaans, niet Australisch – is het wel interessant om te zien wat daar gebeurt. Dikke kans dan dat de mannenvoeten in Nederland binnenkort ook comfortabel verpakt zitten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I wrote about Uggs in tomorrow’s @obsmagazine 📸@pal_hansen

Een bericht gedeeld door Priya Elan 👀 (@priya.elan) op

Gemorst op je suède schoenen? Met déze tip haal je die vlek er makkelijk uit:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Guardian. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien