Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Déze schoenen kun je volgens een podoloog het beste dragen in de zomer

Toegegeven: teenslippers schiet je lekker makkelijk aan en zitten prima. Toch kun je volgens podologen beter ander soort open schoenen in de zomer aantrekken, als het om de gezondheid van je voeten gaat.

Volgens Miguel Cunha, een podoloog uit New York, kan het lopen op teenslippers ervoor zorgen dat je houding verandert. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van je voeten en de rest van je lichaam. In plaats van teenslippers adviseert Cunha daarom de volgende 4 modellen:

Advertentie

Sleehak

Terug van weggeweest: de sleehak. Een mooie sleehak ziet er chic uit en is een veilige optie voor je voeten. Wanneer je sleehakken draagt, zit je achillespees volgens Cunha in een ontspannen positie, omdat deze een beetje verhoogd is. Een modieuze maar veilige optie, dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kringloopvondst || Esther (@kringloopvondstridderkerk) op

Blokhak

Naast teenslippers zijn ook stiletto’s geen pretje voor je voeten. Wil je toch mooie hakken aan? Kies dan voor een slipper met een blokhak. Dit geeft je voeten toch support en het kan je gewicht beter verdelen. Hierdoor heb je minder kans om je enkel te verzwikken. O, én je kunt er makkelijker een avondje op dansen. Win-win.

Enkelbandjes

Slippers met bandjes aan de enkel, de zogenoemde ‘slingbacks’, zijn volgens podoloog Cunha ook een fijn model voor je voeten. Deze schoenen hebben vaak ook een kleine (blok)hak, waardoor de enkel goed ondersteund wordt. Zorg er wel voor dat je geen puntig modelletje neemt, dit zou niet goed voor je tenen zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abela Bridal (@abela_bridal) op

Oxford-schoenen

Liever een gesloten schoen? Ga dan niet voor muiltjes of instappers. Deze bieden volgens Cunha nul komma nul steun aan je enkel. Daarvoor in de plaats kun je beter gaan voor de zogenoemde Oxford-schoenen. Deze bieden je tenen meer ademruimte en ook het feit dat ze vaak een kleine ‘hak’ hebben, is goed voor je voeten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Santa Cruz (@santacruz.shoes) op

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien