Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Statisch haar? Zó kom je er in een mum van tijd weer vanaf

Buiten is het koud, binnen is het warm en dat levert niet alleen een droge huid op, maar ook statisch haar. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje om van dat ‘knetterende haar’ af te komen.

1. Drogerdoekje
Een van dé hulpmiddelen bij statisch haar zijn drogerdoekjes. Je vouwt het doekje open en pakt een deel van je haar vast. Wrijf vervolgens het doekje van de kruin tot aan je haarpunten en herhaal dit een paar keer. Weinig of geen effect? Maak het doekje dan met wat druppels water nat. Heb je geen drogerdoekjes in huis? Een beetje haarlak op de borstel helpt ook.

Advertentie

2. Wacht met wassen
Stel het wassen van je haar in de herfst of winter zo lang mogelijk uit. Zo voorkom je dat je hoofdhuid nóg droger wordt. Als je het wel wast, gebruik dan daarna een goede crèmespoeling.

3. Haarlak
Spuit een beetje haarlak in je muts of hoed. Zo voorkom je dat je coupe rechtovereind staat wanneer jij je muts afzet.

4. Handcréme
Last van statisch haar, maar geen borstel met droogdoekje (zie tip 1) bij de hand? Doe dan een klein beetje handcrème, wax of bodylotion op de je handen en ga ermee door je haar.

5. Stop met föhnen
Laat je haar voorlopig even op natuurlijke wijze opdrogen. Zo voorkom je dat je hoofdhuid nog droger wordt door de hete lucht van de föhn.

6. Water
Het is een tijdelijke oplossing, maar wanneer je echt niets voorhanden hebt, kun je ook gewoon een beetje water in je haar doen.

Wat kun je volgens kappers het beste doen tegen statisch haar? Voor Libelle TV vroegen we de experts om hun tips:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.be, Gezondheidsnet. Beeld: iStock

Lees meer

De Dag Nadat Vervolg 51 – Ik een gemeen sinterklaasgedicht kreeg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien