Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dít is waarom kleding met stippen nu zo enorm populair is

Je hebt vast een jurkje, shirtje of bikini met stippen in de kast. De polkadotprint doet het altijd goed en daar is een wetenschappelijke verklaring voor. 

Wetenschapper Ingrid Fetell Lee heeft hier onderzoek naar gedaan voor haar boek Joyful: The Surprising Power of Ordinary Things to Creat Extraordinary Happiness.

Advertentie

Veilig
Volgens haar is de cirkel nou eenmaal de toegankelijkste vorm ter wereld. Er zitten geen scherpe randen aan, wat onze hersenen associëren met gevaar. Stipjes zouden daarom voor het tegenovergestelde effect zorgen.

Positief
Ook kwam uit haar onderzoek dat mensen stippen een positief en veilig patroon vinden, terwijl scherpere motiefjes vaak als negatief en zelf gevaarlijk worden gezien. Dit alles wordt bepaald in de amygdala, het deel in onze hersenen dat emoties ervaart, verwerkt en aanstuurt.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien