Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Stoppen met shampoo: dít vindt kapper Leco ervan

Misschien heb jij er ook al eens aan gedacht. Wat als ik gewoon mijn haren eens helemaal niet meer was? Zou het dan automatisch minder vet worden en een stuk beter zitten? Veel vrouwen wagen zich er tijdens deze quarantaine-periode aan. Niemand die het ziet, toch? Kapper Leco vertelt wat hij daarvan vindt.

Dus lees dit maar even goed door voordat ook jij aan de zogenoemde no-poo challenge begint.

Advertentie

Te mooi om waar te zijn

Er doen veel verhalen de ronde als het gaat om je haren wassen. Het zou geen kwaad kunnen om je haar iedere dag te wassen. Het zou het beste zijn om je haren maar 2 keer in de week te wassen. En volgens sommigen is het zelfs beter om het gebruik van shampoo helemaal te schrappen uit je beauty-routine. Je haar zou dan veel meer volume krijgen en op den duur zou het zelfs helemaal niet meer vet worden. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar is het echt zo? Bij Libelle testten we het al eens voor je uit. Hoe het Libelles Chanan verging, zie je in deze video:

Goedkope shampoo

Gelukkig horen we nu eindelijk van de expert of het nou eigenlijk wel zo’n goed idee is om hiermee te experimenteren. Aan Rtl boulevard vertelt Leco wat zijn kijk is op de no-poo challenge. ” Er is veel controverse over het te veel wassen van haar”, begint hij zijn verhaal. Vervolgens geeft hij toe dat het inderdaad niet heel goed is voor onze hoofdhuid om onze haren met shampoo te wassen. “Veel mensen gebruiken goedkope shampoo die erop gericht is om te ontvetten”, legt hij uit. “Zo’n shampoo is inderdaad niet goed voor je hoofdhuid en haar.” Als jij zo’n shampoo gebruikt, is het volgens Leco beter om inderdaad je haren minder te wassen.

Overspannen talgklieren

Toch is Leco niet voor de no-poo challenge. “Je sport, je zweet, je moet gewoon je haren wassen”, vindt de kapper. Wat volgens de beautydeskundige het belangrijkste is, is dat je hoofdhuid gewoon met rust gelaten wordt. “Je wil niet dat je talgklieren in een overspannen toestand raken”, vertelt hij. “Kies dan ook een goede shampoo die je hoofdhuid respecteert.” Kies dus vooral een product dat afgesteld is op wat jouw haar en hoofdhuid nodig heeft en kies niet voor de goedkope merken. “Dat is eerder een soort dreft voor je haren”, zegt de kapper daarover.

Hoe vaak?

Maar hoe vaak moet je het dan wassen als je die goede shampoo eindelijk hebt gevonden? Daar heeft Leco het verlossende antwoord op: 2 à 3 keer in de week is het beste. Dus voor alle mensen die de challenge zijn begonnen: spring maar lekker onder de douche, dat is toch écht het beste.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Rtl boulevard. Beeld: iStock. 

Lees meer

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien